Blaga: Imaginea Romaniei in strainatate e facuta pulbere de Executiv

Luni, 02 Iulie 2012, ora 12:06
2831 citiri
Blaga: Imaginea Romaniei in strainatate e facuta pulbere de Executiv
Foto: B1TV

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat luni ca plagiatul de care este acuzat Victor Ponta este "un furt dovedit", iar solicitarea presedintelui, ca Ecaterina Andronescu sa depuna o declaratie ca nu a fost partasa la vreun plagiat, este normala, in conditiile existente.

"In acest context politic, in care acuzele de plagiat curg, presedintele nu ar vrea sa mai aiba inca un ministru cu probleme. Vedeti ce s-a intamplat la Educatie, inclusiv cu domnul Pop, care este intr-o situatie mai delicata", a declarat Blaga, referindu-se la acuzatiile de conflict de interese care ii sunt adresate lui Liviu Pop de Agentia Nationala de Integritate, acuzatii in legatura cu care Pop este chemat luni la audieri.

"Imaginea Romaniei in strainate e facuta pulbere de Executiv", a subliniat liderul PDL, adaugand "Asa este cand lasi copiii sa conduca tara. Pana la urma, domnul Ponta arunca inca o petarda, in incercarea evidenta de a ascunde gunoiul sub pres si a nu raspunde de furt, de plagiat".

Intrebat cum comenteaza acuzatiile similare aduse vicepresedintelui PDL Andreea Paul, Vasile Blaga a declarat ca a urmarit "cu atentie" declaratiile acesteia, inclusiv solicitarea adresata luni Comisiei de Etica de a se pronunta cat mai rapid asupra acuzelor ce i se aduc.

"E un furt dovedit in cazul lui Ponta, noi nu facem trocuri 'Lasati pe cineva de la noi, ca il lasam pe domnul Ponta'. Asa ceva nu exista!", a spus raspicat Vasile Blaga.

In opinia liderului PDL guvernul USL ar trebui sa mai dea socoteala si pentru faptul ca de la preluarea puterii "nu a facut absolut nimic pentru economie".

Cat priveste declaratia lui Victor Ponta, cum ca ar urma sa discute cu Vasile Blaga in calitate de presedinte al Senatului, pentru se gasi solutii dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional votul uninominal, liderul PDL a precizat: "Sa asteptam decizia CCR sa vedem exact si motivele pentru care, asa cum am solicitat, a fost declarata in intregime neconstitutionala si pe urma putem discuta".

Vasile Blaga a respins insa din stat ideea unor alegeri anticipate, parlamentare si prezidentiale, idee avansata de Victor Ponta duminica seara, cand i-a propus presedintelui Traian Basescu sa demisioneze amandoi si poporul sa decida din nou, prin vot, pe cine mentine la putere.

Totodata, liderul PDL a anuntat ca in aceasta prima sedinta formala a BPN dupa alegerile de sambata se vor lua mai multe decizii importante, care vor fi anuntate la final. Cat priveste reorganizarea filialelor PDL care au obtinut rezultate slabe la alegerile locale, ea va avea loc "in aceasta vara".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Blaga Ponta plagiat, #Blaga vot uninominal, #Andreea Paul plagiat , #PDL