Blaga, in ropote de aplauze: Vom ramane spate in spate si vom castiga alegerile

Sambata, 05 Martie 2011, ora 14:05
3004 citiri
Blaga, in ropote de aplauze: Vom ramane spate in spate si vom castiga alegerile

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a sustinut, sambata, la reuniunea CNC, un discurs foarte dur, care a starnit aplauzele delegatilor. Blaga a spus ca in partid e nevoie si de integritate, dar si de solidaritate, si ca PD-L trebuie sa se fereasca de populisme care ii fac rau.

Blaga a inceput prin a le multumi tuturor participantilor pentru modul civilizat in care se poarta dezbaterile pro si contra modificarii statutului, remarcand ca "o parte din media a venit sa vada noaptea cutitelor lungi, macel, sange pe pereti".

Secretarul general al PD-L a mai subliniat ca aceste discutii nu ar fi avut loc daca statutul ar fi fost clar si a sustinut ca deciziile luate in partid trebuie respectate si de cei care nu sunt de acord cu ele.

"Integritate da, dar si solidaritate, da! Am avut si avem un statut tare pe care n-am fost in stare sa-l respectam. Statutul spune ca cei care nu respecta deciziile politice sa fie sanctionati", a spus Blaga, adaugand ca desi aceste prevederi exista deja in statut ele nu au fost aplicate, desi partidul a decis acest lucru de zeci de ori.

"Daca nu respectam statutul, o sa ne macinam in discutii si nu o sa putem sa spunem lucruri clare. Acest partid a castigat 75% din alegerile partiale de pana acum. Dragi colegi, nu procurorul hotaraste cine e vinovat, ci judecatorul, cand da cu ciocanul, hotaraste cine e vinovat. (...)Daca vrem sa facem declaratii populiste doar de dragul de a fi in joc, putem sa le facem", a afirmat Blaga, in aplauzele participantilor, explicand de ce Colegiul Director a cerut ca in statut sa nu fie prevazuta expres excluderea in partid a membrilor trimisi in judecata.

In ceea ce priveste alegerile interne din 14 mai, Blaga si-a exprimat convingerea ca, desi vor exista mai multe candidaturi, "vom ramane spate in spate si vom castiga alegerile din 2012".

"De obicei, noi castigam, adversarii fac numeroase greseli si in loc sa profitam de ele noi ne macinam intre noi. Vom castiga si localele de anul viitor, si generalele!", a declarat Blaga intr-un discurs aplaudat cu putere de participantii la Consiliul National de Coordonare al PD-L.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Blaga alegeri PDL, #Consiliul National Coordonare PDL , #PDL