Blaga: Oricine a luat un cent din vama, politie, magistratura trebuie sa plateasca!

Luni, 14 Februarie 2011, ora 22:19
2274 citiri
Blaga: Oricine a luat un cent din vama, politie, magistratura trebuie sa plateasca!
Foto: TVR

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, este convins ca intreaga actiune de curatare a vamilor de coruptie va merge pana la capat, iar cei care au luat "macar un cent, nu un euro" vor plati.

Blaga a relatat, intr-o emisiune la TVR, ca intreaga operatiune a curateniei in vami a inceput in primavara lui 2010, cand seful statului le-a trasat special aceasta sarcina lui, in calitate de ministru de Interne, si lui Sebastian Vladescu, fostul ministru de Finante.

In opinia sa, in toate vamile din lume exista coruptie, "mai mica sau mai mare", si ea a existat si pe vremea guvernelor anterioare, reamintind printre altele Operatiunea Tigareta.

De asemenea, fostul ministru de Interne a dezvaluit ca in primavara trecuta s-a inceput in minister o "operatiune clara de a incerca sa rupem din radacini si definitiv raul din vami".

Ulterior, s-a constituit prin hotararea CSAT din iunie 2010 un grup de lucru din care au facut parte, printre altii, si procurorul general al Romaniei precum si adjunctul sefului SRI, generalul Florian Coldea, si s-a ajuns inclusiv la modificari legislative absolut necesare in combaterea coruptiei si evaziunii fiscale, cum a fost Ordonanta 54 care interzicea comercializarea tutunului in duty-free-uri.

"Am lucrat foarte bine si cu procurorii DNA, si cei de la DGIPI au dat informatii(...) si operatiunile nu s-au terminat", a avertizat fostul ministru de Interne, subliniind foarte clar ca evaziunea fiscala in alte domenii cum ar fi vanzarea de legume si fructe sau a materialelor de constructii este "de 10 ori mai mare".

Intrebat de moderatorul emisiunii daca este convins ca procurorii vor merge pana la capat cu arestarile in aceasta operatiune de curatenie in vami, inclusiv in zona politicienilor care au numit vamesii in functii, Blaga a raspuns foarte clar ca nu are niciun fel de temere in ceea ce il priveste si ca are convingerea ca toti anchetatorii isi vor face datoria pana la capat.

"Am convingerea ca isi vor face datoria, prea a mers bine aceasta actiune ca sa nu se finalizeze!", a spus Blaga raspicat, respingand speculatiile potrivit carora "regina" invocata de sindicalistii din politie ar fi chiar el.

Pe de alta parte, fostul ministru de Interne a recunoscut ca l-a apreciat pe fostul sef al vamilor, Radu Marginean, demis recent de premierul Emil Boc, dupa ce a fost pus sub acuzare de procurori, dar a adaugat ca daca este vinovat trebuie sa plateasca.

"Plec de la urmatoarea idee: oricine a luat un cent, nu un euro, macar un cent, din vama, politie, magistratura, trebuie sa plateasca! Eu am lucrat cu el trei ani, a avut o evolutie pozitiva in cariera, nu a facut niciodata parte dintr-un partid politic(...)A fost verificat de toate institutiile statului. Daca acel om s-a schimbat, trebuie sa plateasca", a afirmat fostul ministru de Interne.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Vasile Blaga areastari vami, #Blaga coruptie vami, #vamesi arestati , #PDL