Blaga: PDL nu exclude o colaborare cu PP-DD

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 16:17
3394 citiri
Blaga: PDL nu exclude o colaborare cu PP-DD
Foto: Romania TV

Vasile Blaga a declarat, sambata, ca nu exclude o colaborare cu PP-DD, motivand ca discutiile politice sunt "absolut necesare" dupa alegerile parlamentare, cand fiecare formatiune va sti "cate oale are in traista".

"PDL nu stabileste daca un partid este democratic sau nu. Electoratul (stabileste n.red.). Nu o sa ma vedeti in schimb la televiziunea partidului respectiv (PP-DD n.red.). Asta va garantez. Dar discutii politice sunt absolut necesare dupa ce fiecare constructie politica dupa alegeri stie cate oale are in traista, cate mandate.

Sa vedem si programul respectivului partid si sa nu spunem 'niciodata' daca electoratul a decis ca acest partid merita sa intre in Parlament. Electoratul decide", a spus presedintele PDL.

Antonescu spune lucruri ilogice

Desi a recunoscut ca o alianta normala era cea cu PNL, Blaga a eliminat aceasta posibilitate atat timp cat Crin Antonesccu este la carma. Atacand subiectul Antonescu, Vasile Blaga a declarat ca acesta spune niste "lucruri ilogice", intrebandu-se astfel daca nu cumva membrii Uniunii inteleg prin guvernare "conducerea Parchetelor si a serviciilor".

"Domnul Antonescu spune niste lucruri ilogice, de neinteles: << Avem guvernarea, dar nu avem puterea >>. Pai, un partid doreste sa ajunga la guvernare, doreste sa guverneze spre binele cetatenilor lui. Domnul Ponta intelege prin guvernare conducerea Parchetelor si a serviciilor?! Asta inseamna putere in cazul domniei sale?!", a spus el.

Presedintele PDL a mentionat ca USL nu doreste "sub nicio forma" normalizatea vietii politice, comentand ca Uniunea este "noul nume al PSD-ului".

"USL nu doreste sub nicio forma normalizarea vietii politice romanesti. Si am spus-o in permanenta: USL este noul nume al PSD-ului. Uitati-va, comunistii nu au guvernat decat printr-o revolutie continua. Asta era teza lor, a inventa ceas de ceas, dusmanul de clasa, prin galceava. Ce face acum USL? Exact acelasi lucru", a conchis Vasile Blaga.

Doamna Abramburica trebuie sa rezolve problema sefului ei, care a plagiat

Blaga nu a uitat-o nici pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, mai nou poreclita Abramburica. El i-a cerut acesteia sambata sa rezolve problema plagiatului lui Victor Ponta, care "a cam furat", afirmand ca acum toata situatia "sta in ea".

"Incepe cu inceputul. Ti-a spus si Senatul Universitatii ca seful tau (Victor Ponta n.red.) a cam furat. Rezolva problema. Acum numai in dansa sta, stiu, greu moment pentru doamna Abramburica, dar asta-i viata", a comentat presedintele PDL, Vasile Blaga.

In politica nu se fac cadouri

Vasile Blaga a declarat, sambata, ca raportul in interiorul constructiei Alianta Romania Dreapta va fi dat de "zestrea" fiecarei formatiuni, de voturi, mentionand ca "in politica nu se fac cadouri" si ca PDL este singura structura capabila "sa se lupte" cu USL.

"Aceasta constructie trebuie sa aiba copresedinti cu drepturi egale. Sigur, raportul in interiorul constructiei normal il dau tot analizele sociologice. Deci raportul in interiorul constructiei va fi dat de zestrea pe care o are fiecare formatiune politica. Acesta este un lucru clar", a precizat Blaga, la scoala tinerilor democrat-liberali, la Eforie-Nord.

"Cu tot respectul pentru toti, in politica nu se fac cadouri. Singura zestre in politica este votul pe care va trebui sa il castigi cinstit. (...) cu tot respectul pentru PNTCD, pentru domnul Pavelescu si pentru domnul Ungureanu si pentru dommnul Papahagi, vreau sa va spun ca structuri capabile sa se lupte cu USL-ul are, in aceste moment, din pacate, doar PDL-ul", a adaugat presedintele PDL.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, liderul partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, si presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, vor semna, duminica, la sediul central al PDL, Protocolul Aliantei partidelor de dreapta. Apoi, cei trei lideri se vor deplasa la Biroul Electoral Central, insotiti de membri din conducerea celor trei partide, pentru a inregistra Alianta.

PDL va depune separat sigla partidului la parlamentare pentru ca nu accepta traseismul

Tot Vasile Blaga a declarat, sambata, ca unul dintre motivele pentru care PDL va depune separat de Alianta si sigla partidului pentru alegerile parlamentare este ca nu ingaduie "sub nicio forma" traseismul politic.

"Si cred ca va prezenta si doamna Macovei duminica criteriile Comisiei de Etica prin care nu vom ingadui sub nicio forma traseismul. Este si unul dintre motivele pentru care am spus ne inregistram pentru orice eventualitate si sigla PDL-ului", a spus presedintele PDL.

Vasile Blaga a mai spus ca, "in general", la alegerile parlamentare partidul ii va spriijini pe cei "care si-au facut treaba in teritoriu si care au sprijinit toate actiunile" lor politice.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Vasile Blaga alianta PP DD, #PDL alianta PP DD, #Vasile Blaga Abramburica plagiat, #Vasile Blaga Crin Antonescu, #Vasile Blaga Alianta Romania Dreapta , #PDL