Blaga vrea cat mai repede la guvernare si fara corupti in viitorul Executiv

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 15:24
3185 citiri
Blaga vrea cat mai repede la guvernare si fara corupti in viitorul Executiv
Foto: B1TV

Copresedintele PNL Vasile Blaga a avertizat sambata cu privire la modul in care vor fi desemnati oamenii care vor face parte din viitorul guvern, afirmand ca acestia trebuie sa stapaneasca domeniile pe care urmeaza sa le administreze si sa nu poata fi atacati de coruptie.

El a spus ca termenul de 28 februarie pentru prezentarea programului de guvernare va fi respectat si a subliniat ca Guvernul PSD trebuie scos cat mai repede de la guvernare.

"De aceea ma bucur foarte mult ca se munceste foarte mult, se munceste bine si termenul de 28 februarie va fi respectat si fiecare organizatie veti avea proiectul de guvernare pe care il veti putea amenda. Dupa ce aceste lucruri vor fi facute la un moment dat va trebui imbracat, sustinut de oameni. Si de pe acum va spun un lucru, daca nu vom avea grija ca el sa fie sustinut de acei oameni care sa nu faca calificarea la locul de munca, sa stapaneasca zonele pe care urmeaza sa le administreze, sa nu poata fi atacati de coruptie.

Sigur, daca ai fost o zi in politica in sfarsit mai ai cate o pata, dar sa intelegem ceva ca daca acesti oameni nu vor fi ei in slujba Romaniei si nu Romania in slujba lor inseamna ca nu au invatat nimic. Nu cred ca vom fi intr-o astfel de situatie. De aceea, mare atentie cum ne desemnam oamenii, pentru ca trebuie cat mai repede sa scoatem PSD de la guvernare. Uitati-va la Victor Ponta, sase saptamani a stat cum spunea cineva ca un pisicut, (...) dar acum o sa vedeti cum imparte banii bugetului de stat pe fonduri de reechilibrare si o sa vedeti unde se duc cei mai multi bani la judetul ministrului de Finante, in judetul lui Dragnea, repeta toate relele pe care le-au facuta pana acum", a sustinut Vasile Blaga, la sedinta Consiliului National al noului PNL, de la Palatul Parlamentului.

Zi importanta pentru PNL: finalizeaza fuziunea pe plan local si isi face planuri de guvernare

El a subliniat ca marele PNL reprezinta primul pas din realizarea proiectului Romania lucrului bine facut.

"Am lasat toate orgoliile si am inceput sa conducem nu cel mai mare partid de pe partea dreapta, ci cel mai mare partid din Romania. Am mai facut un lucru bun, am decis ca vom candida la presedintie cu un singur om", a spus liderul PNL.

Vasile Blaga a precizat ca presedintele Klaus Iohannis a castigat presedintia tarii cu proiectul Romania lucrului bine facut, dar a mentionat ca si membrii PNL si PDL au contribuit la acest lucru.

"Klaus Iohannis este presedintele Romaniei, dar trebuie sa-si puna in aplicare proiectul Romania lucrului bine facut. Spunea si dansul pentru asta este nevoie de un guvern al nostru, care sa sustina acest proiect. Pentru asta este nevoie de un program de guvernare care nu poate fi decat in acord cu proiectul politic in 11 puncte Romania lucrului bine facut, pe care noi l-am sustinut. Nici Klaus Iohannis nu ne poate sustine daca proiectul nostru nu este in acord cu proiectul lui", a afirmat liderul PNL.

Gorghiu: PSD nu trebuie lasat sa creasca la loc. Are o capacitate imensa de regenerare in rau

El a spus si ca in noua sesiune vor trebui finalizate legile electorale.

"Toate aceste lucruri trebuie rezolvate pentru ca numai astfel vom ramane in inimile oamenilor si numai astfel vom ramane cel mai mare partid din Romania si pentru acest lucru trebuie sa dam jos Guvernul Ponta", a spus copresedintele PNL.

Blaga a afirmat ca PNL are in prezent 45% incredere, ceea ce inseamna ca trebuie sa vina repede la guvernare.

"Acesta este sarcina noului PNL. Am incredere ca am trecut peste toate orgoliile si am reusit sa aducem partidul in situatia de a fi inscris in registrul partidelor politice si fiecare dintre dumneavoastra sa faceti acest lucru si in etapa urmatoare veti pune pe picioare cea mai puternica structura pe care a avut-o dreapta in Romania. Numai maine nu-i poimaine. Alegerile bat la usa", a conchis copresedintele PNL Vasile Blaga.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Blaga corupti guvern, #Blaga program Iohannis, #Blaga legi electorale , #PDL