Blaga vrea sa se voteze in ordine alfabetica la congresul PD-L

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 07:30
1485 citiri
Blaga vrea sa se voteze in ordine alfabetica la congresul PD-L
Foto: Arhiva

Vasile Blaga a declarat, marti, la Slatina, ca doreste si i se pare normal ca la congresul PD-L votul pentru alegerea presedintelui sa fie exprimat de delegati in ordine alfabetica, asa cum s-a intamplat in urma cu zece ani, cand Traian Basescu a preluat conducerea partidului.

Vasile Blaga a negat, la iesirea de la intalnirea cu colegii democrat-liberali de la Olt, ca ar fi avut o discutie cu presedintele PD-L Emil Boc cu privire la modalitatea in care ar trebui sa se desfasoare scrutinul intern pentru desemnarea viitorului presedinte al partidului.

Acesta nu a negat, insa, faptul ca sustine ca votul sa fie exprimat de delegatii la conventia nationala in ordine alfabetica, pentru ca acestia sa fie mai greu de controlat de presedintii de organizatii, spre deosebire de Emil Boc, care vrea votul sa se desfasoare pe organizatii.

"Decizia apartine comitetului de organizare. Sper ca exprimarea votului sa se faca in ordine alfabetica, asa cum s-a facut si in urma cu zece ani, atunci cand a candidat domnul presedinte Traian Basescu", a spus Blaga.

Blaga ii transmite lui Ponta ca ramane adversarul sau

Intrebat cum explica absenta de la intalnire a liderului PD-L Olt, Darius Valcov, om pe care l-a ajutat foarte mult, dar care a semnat pentru sustinerea lui Emil Boc, Blaga a raspuns:

"Am inteles ca Darius are probleme de sanatate. Darius nu este singurul om pe care l-am ajutat si nici cel caruia i-am acordat cel mai mare ajutor. Fiecare voteaza cum crede de cuvinta. La urma urmei, Darius are decat un vot. Sper ca astazi sa fi reusit sa conving cati mai multi colegi din delegatia Oltului sa ma voteze", a mai sustinut secretarul general al PD-L.

Vasile Blaga a fost ultimul dintre cei trei candidati la sefia PD-L care si-a prezentat motiunea colegilor din Olt. Primul candidat la sefia PD-L care s-a intalnit cu democrat-liberalii din judet a fost Theodor Paleologu, urmat de Emil Boc.

Vasile Blaga a fost insotit la Slatina de Sorin Frunzaverde, Radu Berceanu, Cristian Boureanu, Catalin Croitoru si alti cativa parlamentari din judetele limitrofe. La intalnirea cu Blaga au fost prezenti si deputatii Daniel Barbulescu si Marin Bobes.

Blaga le-a explicat celor aproape 200 de colegi din organizatia de la Olt cum vede el viitorul partidului. Acesta a caracterizat intalnirea cu democrat-liberalii din Olt ca fiind una ,,extrem de reusita" si si-a exprimat speranta ca a reusit sa convinga un numar suficient de mare de delegati sa-l voteze.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Blaga congres PDL, #Vasile Blaga PDL , #PDL