Ion Iliescu: Vasile Blaga este un fatarnic si un insolent

Marti, 03 Iunie 2008, ora 12:32
4266 citiri
Ion Iliescu: Vasile Blaga este un fatarnic si un insolent

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si-a declarat intentiile de lupta impotriva candidatului PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga.

Ion Iliescu a declarat ca secretarul general al PDL, Vasile Blaga, este "un insolent prin declaratiile de ieri (n.red - luni)" si a precizat ca, in timpul mineriadelor din 1990, atat Blaga, cat si "seful sau", Traian Basescu, faceau parte din FSN.

Acesta a declarat ca i se pare o mare fatarnicie ca Vasile Blaga isi insuseste "sloganurile celor care instigau la destabilizarea tarii" in perioada mineriadei.

"Basescu era secretar de stat la a doua mineriada. Blaga a fost un insolent prin declaratiile de ieri. El, atunci, era membru al FSN, ca si seful sau, Basescu. Basescu era secretar de stat si apoi a fost ministru, la a doua mineriada", a concluzionat presedintele de onoare PSD.

Iliescu a precizat ca venirea minerilor trebuie luata ca efect al unei cauze, iar aceasta cauza a fost actiunea anarhica, in spatele careia stateau fortele interesate in destabilizarea tarii.

Conform fostului presedinte al tarii, in acel moment, toti membrii FSN si toti oamenii cinstiti au fost ingroziti de actiunea din 13-15 iunie.

"Asa ca venirea minerilor a fost motivata de ceea ce s-a intamplat atunci, ca ei, la randul lor, au apelat la violenta, asta e alta treaba", a spus Iliescu, acuzand fatarnicia celor care i-au acuzat pe mineri si care peste un an i-au aplaudat in Congresul PNTCD din Sala Mare a Teatrului National.

Ion Iliescu nu a confirmat in mod direct ca il sustine pe Sorin Oprescu, dar a mentionat ca lupta impotriva PD-L.

"Obiectul major al partidului nostru este izolarea politica a PD-L. Partidul Democrat Liberal si oamenii lui Basescu din Bucuresti si din tara trebuie stopati", a fost mesajul clar si hotarat transmis de fostul presedinte al Romaniei.

Iliescu a spus ca este de inteles ca Diaconescu este suparat pentru ca el a avut o misiune politica importanta de consolidare a ceea ce nu era in ordine.

"Cine v-a spus ca s-a opus sustinerii lui Oprescu? El este un om inteligent", a mai adaugat acesta.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#alegeri, #PSD, #Vasile Blaga, #Ion Iliescu, #Cristian Diaconescu, #mineriada, #PDL, #tur II , #PDL