O oferta de nerefuzat pentru PD-L (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 14 Mai 2011, ora 18:12
3008 citiri
O oferta de nerefuzat pentru PD-L (Opinii)
Foto: realitatea.net

PD-L se alege inainte sa moara. Adevarul este ca oricare dintre cei trei candidati la sefia Partidului Democrat Liberal se alege, formatiunea nu mai are nicio sansa in 2012.

Nicio sansa sa castige alegerile sau macar sa ia atat de multe voturi incat sa le permita sa emita pretentii de a spera la vreo coalitie sau cine stie ce alta formula de supravietuire. Aceasta perspectiva poate fi, evident, nuantata sau poate varia in functie de numele celui care va castiga alegerile interne.

Pentru ca Emil Boc reprezinta intru-totul vointa, ideile si chipul lui Traian Basescu - ajungand nu doar sa fie identificat cu seful statului, ci mai degraba ca executant umil al tuturor dorintelor presedintelui - premierul nostru nu mai are nicio sansa sa creasca partidul in sondaje, astfel incat la alegerile din 2012 sa mai conteze. Ba chiar indeplineste toate conditiile, mai ales daca situatia economica a tarii nu isi revine simtitor pana atunci, sa ramana cu PD-L in afara Parlamentului.

Desigur, Emil Boc va castiga aceste alegeri, pentru ca asa vrea Traian Basescu. Emil Boc este nu are nicio calitate care sa-l recomande pentru functia de presedinte al unui partid, alta decat aceea ca asculta orbeste de binefacatorul si protectorul sau, Traian Basescu. Tocmai din acest motiv, realegerea lui Boc in fruntea partidului nu va face altceva decat sa inchida orice posibilitate de a negocia pe viitor vreo alta coalitie.

Cartea pe care Traian Basescu pariaza pe varianta Emil Boc este de totul sau nimic. Daca vor reusi sa convinga populatia ca NU exista alta varianta mai buna decat cea pe care au mers, atunci Boc ia tot potul. Daca nu vor reusi, asa cum pare conform sondajelor, atunci cel care va pierde va partidul in intregul sau. Pentru Traian Basescu nu exista alta varianta, pentru ca daca scapa partidul din mana, risca sa piarda apoi si influenta asupra Guvernului si majoritatii din Parlament.

Oferta de nerefuzat pentru PD-L sta insa in celalalt concurent la sefia partidului - Vasile Blaga. Si fostul ministru este identificat cu guvernarea pedelista, si cu Vasile Blaga in frunte partidul nu va aduna mult mai multe voturi in plus la alegerile din 2012, insa cu el la sefia democrat liberalilor se va putea sta de vorba. Vasile Blaga este omul cu care oricare dintre toate celelalte partide va accepta, mai devreme sau mai tarziu, sa se aseze la masa discutiilor.

Trupa de sustinatori ai lui Emil Boc a speculat exact acest atuu al lui Vasile Blaga caracterizandu-l drept un viciu. Ca si cum Traian Basescu, implicit si aripa cantatorilor in struna lui Boc, nu ar fi facut toate compromisurile si aliantele posibile cu toate celelalte partide aflate pe scena politica. Traian Basescu a pornit la drum cu Tariceanu, apoi a vrut sa ramana singur la guvernare, dar i-au fost alungati proprii oameni.

Apoi, in 2008, acelasi Traian Basescu ne spunea ca si-a vazut visul cu ochii - alianta PD-L cu social democratii, numiti acum socialisti si comunisti. Cu UDMR inca coabiteaza, iar cu "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase", respectiv Gabriel Oprea se afla inca in cele mai bune relatii. Din acest concubinaj etern si compromitator, nu doar de compromis, lui Traian Basescu si taberei lui Emil Boc ar trebui sa le fie ceva mai dificil de aruncat sudalme si etichete de tradator si sabotor catre Vasile Blaga.

Cu Emil Boc partidul este ca si ingropat, cu Vasile Blaga PD-L mai poate spera la supravietuire. Pana la urma, nu sunt deloc convins ca PNL, de exemplu, nu va fi interesat, cu sau fara Crin Antonescu la conducere, de o noua alianta, infinit mai fireasca si normala, cu noul PD-L, rupt si distantat de Traian Basescu, si aflat sub conducerea lui Vasile Blaga. O posibilitate la care, sunt sigur, mediteaza deja cei mai multi dintre votantii pedelisti de la Congres.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Vasile Blaga presedintie PDL, #Emil Boc presedinte PDL, #Traian Basescu presedinte Romania, #alegeri interne PDL , #PDL
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Sapa groapa dom ' le Leca , sapa cu spor ca de un an jumate pe putin o tot sapi si inca nu i-ai dat de capat ! ! !