PDL si-a numit liderii din cele doua Camere

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 11:54
3831 citiri
PDL si-a numit liderii din cele doua Camere
Foto: B1 TV

Presedintele Vasile Blaga a dezvaluit numele celor nominalizati de PDL pentru sefia grupurilor parlamentare ale democrat-liberalilor din cele doua Camere, dar si pentru unele comisii parlamentare, precum si pe cei care vor ocupa functii de conducere in Parlament.

"In ce priveste functiile din birou, au fost asa-zise negocieri, in care practic PDL a luat functiile ramase, pentru ca si le-au impartit (USL - n. red.)", a spus liderul PDL, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Cum si-au impartit partidele sefiile comisiilor parlamentare

Acesta a precizat ca functia de vicepresedinte care a revenit PDL pentru Camera Deputatilor va fi ocupata de Ioan Oltean, in timp ce deputatul de Suceava Ioan Balan va fi chestor. Cei doi deputati PDL au fost recompensati astfel pentru rezultatele foarte bune la nivelul ARD, la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Totodata, pentru functia de sef de grup in Camera Deputatilor a fost numit Mihai Stanisoara, in timp ce la Senat lider al grupului va fi Cristian Radulescu. In plus, Aleaxandru Peres va ocupa un post de secretar al Senatului, din partea PDL, potrivit lui Vasile Blaga.

Mihai Stanisoara urmeaza sa fie desemnat liderul deputatilor PDL

In ce priveste cele doua comisii parlamentare care au revenit PDL, Blaga a explicat ca Anca Boagiu va fi presedintele comisiei de Afaceri Europene, in timp ce comisia de Abuzuri va fi condusa de senatorul Gheorghe Flutur.

Blaga: Nu vom vota Guvernul Ponta, nu am pe ce tema sa colaborez cu Ponta

Vorbind despre Guvernul Ponta, presedintele PDL a subliniat ca partidul pe care il conduce nu va vota noul Cabinet, amintind ca "domnul Ponta spunea la prima investire ca va veni cu un cabinet mai suplu", lucru care a fost insa contrazis de numarul mai mare de ministere din al doilea guvern Ponta.

Totodata, referitor la propunerile de ministri, Vasile Blaga a spus ca Victor Ponta ar trebui "spre binele domniei sale, sa nu vina cu astfel de propuneri in fata Parlamentului", facand referire la liberalul Relu Fenechiu, despre care se vehiculeaza ca ar urma sa preia Ministerul Transporturilor.

Guvernul Ponta 2: Numele si ministerele negociate pana acum - surse

"Cum putem sa il votam pe domnul Fenechiu, trimis in judecata pentru fapte grave de coruptie?", a intrebat presedintele PDL.

"Nu am pe ce tema sa colaborez cu domnul Ponta. Suntem un partid de opozitie serios, n-am semnat protocoale cu USL", a mai spus Vasile Blaga, care a afirmat si ca este posibila o colaborare in Opozitie cu UDMR, nu insa si cu PP-DD.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Vasile Blaga lideri PDL Parlament, #Blaga lideri PDL comisii parlamentare, #PDL comisii parlamentare, #Vasile Blaga sustinere Guvern Ponta, #PDL sustinere Guvern Ponta , #PDL
Comentarii
Poza Nyki
Nyki
rank 1
Ce functii mari au primit Flutur si Boagiu