Vasile Blaga: De numele PD-L se va lega scoaterea tarii din criza

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 18:38
1815 citiri
Vasile Blaga: De numele PD-L se va lega scoaterea tarii din criza
Foto: Arhiva

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat sambata, la Slatina, ca de numele democrat-liberalilor se va lega scoaterea din criza a Romanei si ca partidul nu va disparea de pe scena politica asa cum cred unii.

Blaga, care a participatla reuninuea Biroului de Coordonare Judetean Olt,a spus ca soarta partidului este de a fi la guvernare in momente dificile, amintindu-le de munca depusa de democrati in Guvernul Aliantei DA, cand a eliminat stegulete pe care tara noastra le-a avut din partea forurilor europene, determinand intrarea noastra in Uniunea Europeana. "Dupa care, drept rasplata, premierul Tariceanu ne-a scos din Guvern", a adaugat el.

Potrivit lui Blaga, munca depusa acum de guvern, in momente dificile, nu va conduce, asa cum cred unii, la "scoaterea partidului de pe scena politica". "De numele partidului nostru se va lega scoaterea tarii din criza", i-a asiguratBlaga pe democrat-liberalii din Olt.

El si-a indemnat colegii sa nu se sperie de scorul PD-L in sondajele care sunt date publicitatii, pentru ca nu procentele obtinute de partide sunt importante, ci acela al nehotaratilor.

"Multi nu mai au incredere in noi, dar nici la ei nu au trecut. Oamenii asteapta sa vada ce facem. Cand vor constata ca am reusit sa trecem tara cu bine peste criza economica vor avea incredere in noi. Uitati-va ce se intampla in alte tari. In Lituania, partidul aflat la guvernare a recastigat alegerile cu peste 60%. La fel in Grecia. Partidul de guvernamant a castigat recent alegerile locale dupa acele demonstratii pe care le cunoasteti. Totul este sa ramanem o echipa", a spus Blaga, precizand ca efectele crizei economice sunt un test pentru partid.

"Ne permite sa ne evaluam capacitatea de a rezolva problemele oamenilor, sa constatam la membrii nostri care au sau nu caracter, pentru ca acesta se descopera in situatii grele si ne permite sa constatam capacitatile manageriale ale alesilor nostri", a mai afirmat secretarul general al PD-L.

Acesta a criticat dur pozitia unor membri PD-L care pur si simplu fac sataj cu propriul guvern. ,,Sustinerea guvernului a ajuns moneda de schimb. Votez nu stiu ce lege daca mi se da nu stiu ce. Nu au ce cauta astfel de oameni in partidul nostru. Mai bine suntem mai putini si oameni de calitate" a masturisit Blaga.

Daca discursul lui Vasile Blaga a fost mai de graba unul de mobilizare a membrilor si de aparare a Guvernului Boc, secretarul general al PD-L Olt, Dan Balasescu, a avut critici dure la adresa a doi dintre fosti si actuali membrii Executivului, care in opinia sa au adus mari deservicii si partidului. Potrivit acestuia unul este ,,Putoiul de la Educatie, care a aflat de PD-L de la CNN" iar celalat, Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante, a fost catalogat drept un ,,Taraie branza".

Membrii Biroului de Coordonare Judetean al PD-L Olt s-a reunit, sambata, pentru alegerea structurile de conducere ale organizatiei. In urma alegerilor primele patru functii de la nivelul conducerii judeteneau fostobtinute de singurii candidati intrati in joc: Darius Valcov - presedinte, senatorul Mihai Nita si deputatul Daniel Barbulescu, sunt cei doi prim-vicepresedinti alesi, iar secretar general al organizatiei a fost ales Dan Balasescu.

Singura concurenta a fost pentru cele zece functii de vicepresedinte, pentru cele 10 functii existand depuse 17 candidaturi. Cei 10 vicepresedinti PD-L Olt alesi la finalul lucrarilor sunt: Florin Tiutiu, Nicolae Andronie, Victor Dima, Laurentiu Moisiu, Florin Ciocan, Nicolae Vladu, Marin Iornica, Ana Anghel, Mariana Gheorghe si Vasile Marian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Vasile Blaga criza, #PDL criza, #PDL alegeri criza , #PDL