Vasile Blaga: PD-L respinge cu tarie orice fel de acuzatii de coruptie (Video)

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 13:06
5818 citiri
Vasile Blaga: PD-L respinge cu tarie orice fel de acuzatii de coruptie (Video)

PD-L respinge "cu tarie" asocierea cu orice fapta de coruptie din vama sau din orice alta institutie, a declarat Vasile Blaga miercuri intr-o conferinta de presa. Totodata, fostul ministru de Interne a tinut sa precizeze ca el nu a fost implicat niciodata in actiuni ilegale.

"PD-L respinge cu tarie asocierea lui cu orice fapta de coruptie din vama. Am fost singurul partid care nu a avut probleme cu Curtea de Conturi", a declarat Vasile Blaga, precizand ca PD-L "ii face mincinosi pe toti cei care afirma ca partidul a fost finantat din surse ilegale".

Mai mult, fostul ministru de Interne sustine ca actualul Guvern este singurul care "s-a luptat cu tarie impotriva evaziunii fiscale si a coruptiei".

"Exista o anumita orchestrare in jurul ideii ca PD-L sprijina coruptia din vami. Fals. Niciun Guvern nu a luptat mai mult impotriva coruptiei si a evaziunii fiscale. PD-L s-a luptat cu tarie impotriva evaziunii fiscale si a coruptiei", a mai declarat Vasile Blaga.

Fostul ministru de Interne a dat asigurari ca nu are nici o legatura cu scandalul mitei din vami si a negat ca l-ar fi avut subaltern pe Radu Marginean in perioada in care a condus regionala vamala.

"El (n.r. Radu Marginean) a fost promovat in 2000, cand PSD era la putere. Niciodata n-am avut niciun fel de intalnire in partid intre 4 sau 6 ochi, nu am propus pe nimeni ca sef de vama, nici macar ca sef de tura. Unii care au probleme cred ca le pot transfera in mediul politic, scapand astfel de acuzatii.

Ma uit in ochii fiecarui roman si afirm ca niciodata nu am fost si nu voi fi implicat in activitati ilegale, iar daca cineva are o banuiala, un document, atunci sa se adreseze institutiilor statului", a mai declarat Vasile Blaga.

Declaratiile lui Blaga vin ca reactie la acuzatiile aduse de liderul de sindicat al vamesilor, Vasile Lincu. Acesta a declarat miercuri ca sistemul de coruptie din vami este patronat de PD-L si a facut acuzatii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Directia Vamala Oradea, afirmand ca a intrat fraudulos in ANV.

Lincu l-a acuzat pe Vasile Blaga, fost ministru de Interne, ca a controlat vamile prin omul lui de incredere, Eugeniu Petrescu.

Vasile Lincu: Sistemul de coruptie din vami, patronat de PD-L

"Blaga, in calitate de prefect, nu putea sa desfasoare alta activitate si s-a gandit sa isi asigure viitorul. Dupa terminarea mandatului de prefect a devenit directorul vamii Bihor, iar adjunct i-a devenit Marius Ungureanu. Acesta a fost numit, ulterior, seful autoritatii vamale. Eugen Petrescu, care a fost pus sub acuzare, avea legatura directa cu Vasile Blaga, iar acest fapt a fost confirmat. Blaga l-a desemnat pe domnul Petrescu sa se ocupe de ce se intampla in vama, desi acesta (Petrescu n.red.) nu a lucrat niciodata in vama", a spus Lincu, intr-o conferinta de presa organizata miercuri.

Liderul sindical sustine ca "Regina" este de fapt un personaj colectiv, beneficiarul final, adica persoanele care pot decide in fapt numirea unor sefi de vama si directori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Vasile Blaga coruptie vama, #Blaga mita vama, #Vasile Blaga regina vama , #PDL