Vasile Blaga, dorit presedinte PD-L de votantii partidului - sondaj CSOP

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 12:06
5119 citiri
Vasile Blaga, dorit presedinte PD-L de votantii partidului - sondaj CSOP

Vasile Blaga este cel mai potrivit pentru functia de presedinte PD-L, considera simpatizantii partidului, dar si populatia, arata un sondaj CSOP efectuat la comanda PD-L si obtinut de Ziare.com de la surse din partid.

Sondajul a fost realizat de CSOP la comanda PD-L pentru uz intern, in perioada 2-8 mai, pe un esantion de 1.060 de persoane si pe un subesantion de 200 de simpatizanti si votanti PD-L.

Astfel, 44% dintre votantii si simpatizantii PD-L considera ca Vasile Blaga ar fi cel mai potrivit presedinte al partidului, fiind urmat la o diferenta de 8 procente de Emil Boc.

Actualul lider este considerat de 36% dintre votantii si simpatizantii PD-L potrivit pentru a ramane in continuare in aceasta functie.

Pe locul trei, la mare distanta, se afla Theodor Paleologu cu doar 6%, iar 2% dintre cei chestionati au spus ca o alta persoana decat cele care si-au anuntat candidatura ar fi potrivita pentru a fi presedinte PD-L.

Potrivit sondajului, 4% au spus ca nu sunt interesati de acest subiect, iar 8% au afirmat ca nu stiu sau nu raspund.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, este preferat pentru functia de sef al partidului si de ceilalti romani. Astfel, 30% din intregul esantion considera ca Blaga este potrivit sa conduca PD-L, in timp ce doar 12% dintre romani l-au indicat pe Emil Boc si 6% pe Theodor Paleologu.

1% dintre romani considera ca o alta persoana este potrivita pentru functia de presedinte PD-L, 29% au spus ca nu sunt interesati de acest subiect, iar 22% au declarat ca nu stiu sau nu ii intereseaza.

Traian Basescu - in topul increderii in personalitatile politice din PD-L

La acest capitol Traian Basescu se afla pe primul loc atat in randul votantilor si simpatizantilor PD-L, cat si in randul intregii populatii.

Astfel, 76% dintre alegatorii PD-L au incredere in Traian Basescu, 52% in Vasile Blaga, 51% in Emil Boc, 43% in Elena Udrea. Totodata, 35% dintre votantii si simpatizantii PD-L au incredere in Theodor Stolojan, 31% in Monica Macovei si Adriean Videanu si 26 % in Gheorghe Flutur.

Basescu si Isarescu, in topul increderii in personalitatile politice - Sondaj CSOP

Sondajul CSOP arata ca Traian Basescu se afla pe primul loc si in randul romanilor in ceea ce priveste increderea in personalitatile politice, dar cu un procent ceva mai mic - 20%. Pe locul doi este Theodor Stolojan cu 19%. Urmeaza Vasile Blaga cu 17%, Emil Boc si Monica Macovei cu 16%, Elena Udrea cu 14% si Adriean Videanu cu 13%.

Mugur Isarescu - in topul increderii in personalitatile politice, din afara PD-L

In ceea ce priveste increderea romanilor in personalitatile politice, altele decat cele din PD-L, pe primul loc este Mugur Isarescu - 31%.

Pe locul doi se afla, la egalitate, Crin Antonescu, Victor Ponta si Sorin Oprescu, fiecare bucurandu-se de increderea a 26% dintre romani.

Urmeaza Mircea Geoana cu 18%, Dan Diaconescu - 17%, Ion Iliescu si Calin Popescu Tariceanu cu 16%, Adrian Nastase 14% si Gigi Becali cu 13%.

USL, pe primul loc la parlamentare

Sondajul CSOP realizat de CSOP la comanda PD-L mai arata ca cei mai multi romani, 53%, care si-au exprimat intentia de a participa la urmatoarele alegeri parlamentare vor vota cu USL.

USL, pe primul loc la parlamentare - Sondaj CSOP

PD-L se afla pe locul doi, la mare distanta, cu 20%, iar pe trei este Partidul Poporului cu 10%.

6% dintre romanii care intentioneaza sa mearga la vot la urmatoarele alegeri parlamentare spun ca prefera UDMR, 3% PNG, iar 2% au spus ca vor vota cu alte partide.

Biserica, in topul increderii romanilor in institutiile publice

In ceea ce priveste increderea romanilor in institutiile publice, ca de obicei Biserica se afla pe primul loc, iar pe ultimul - Parlamentul.

71% dintre cei chestionati au spus ca au incredere multa/foarte multa in Biserica, 27% au declarat ca au putina/foarte putina incredere, iar 2% au afirmat ca nu stiu sau nu au raspuns.

Pe locul doi se afla primaria din localitate. Astfel, 39% dintre respondeti au declarat ca au multa/foarte multa incredere in aceasta institutie publica, 58% - putina/foarte putina, iar 3% au spus ca nu stiu sau nu au raspuns.

Mass media este pe al treilea loc - 38% au multa/foarte multa incredere in aceasta institutie publica, 58% au putina/foarte putina, iar 4% au afirmat ca nu stiu sau nu au raspuns.

Urmeaza apoi Politia, potrivit sondajului CSOP. 34% dintre romanii chestionati au declarat ca au multa/foarte multa incredere in Politie, 64% au spus ca au putine/foarte putina incredere iar 3% au afirmat ca nu stiu sau nu au vrut sa raspunda.

In Justitie au multa/foarte multa incredere 21% dintre romani, 74% au putina/foarte putine iar 5% nu stiu sau nu au vrut sa raspunda.

Sindicatele se afla pe locul sase, astfel ca 15% dintre participantii la sondaj au declarat ca au multa/foarte multa incredere, 70% putina/foarte putina si 15% nu stiu sau nu au vrut sa raspunda.

Pe locul sapte este Presedintia. 12% dintre romani au spus ca au multa/foarte multa incredere in aceasta institutie, 85% - putina/foarte putina, iar 3% nu stiu sau nu au vrut sa raspunda.

Organizatiile patronale se bucura de increderea a 14% dintre romani, 66% spun ca au putina/foarte putina incredere in aceasta institutie, iar 19% nu stiu sau nu raspund.

In Guvern 10% dintre cei chestionati au multa/foarte multa incredere, 87% au putina/foarte putina incredere, iar 3% nu stiu sau nu au raspuns.

Parlamentul se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste increderea romanilor in institutiile publice, potrivit sondajului CSOP. Doar 6% dintre respondenti au multa/foarte multa incredere in Parlament, 91% au putina/foarte putina incredere, iar 3% nu stiu sau nu au raspuns.

In Romania lucrurile evolueaza intr-o directie gresita

Romanii nu sunt multumiti de directia in care evolueaza lucrurile in tara, mai arata sondajul CSOP. 79% dintre cei care au participat la sondaj au spus ca aceasta este gresita si doar 12% cred ca este buna. 10% au declarat ca nu stiu sau nu au raspuns.

Si votantii si simpatizantii PD-L au aceeasi parere. Astfel, 45% dintre ei au afirmat ca lucrurile in Romania evolueaza intr-o directie gresita, 36% au spus ca este buna, iar 20% nu stiu sau nu au raspuns.

Eroarea de reprezentativitate este de +/-3,0% cu o probabilitate de 0,95.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Blaga presedinte PDL, #alegeri PDL Blaga Boc , #PDL
Comentarii
A
alvorado
rank 1
MAI PRECIS ESTE VORBA DE UN SONDAJ ... COMANDAT DE OPOZITIE!
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Nu conteaza ce doresc alegatorii, nici simpatizantii, nici chiar membrii PD-L!