Vasile Blaga: Foarte multi de la PNL isi doresc o alianta cu PDL

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 22:35
3380 citiri
Vasile Blaga: Foarte multi de la PNL isi doresc o alianta cu PDL

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, marti seara, ca democrat-liberalii iau in calcul o alianta cu PNL dupa alegerile din 9 decembrie. "Ar fi o alianta naturala, multi de la PNL doresc asta", a spus Blaga.

"O alianta naturala ar fi cu PNL. Nu am avea nicio problema cu ei din punctul unui program de guvernare cu adevarat bun pentru Romania, nu ii spun nici de stanga, nici de dreapta, un program de guvernare adevarat pentru Romania. Eu cunosc foarte multi oameni din PNL care isi doresc lucrul acesta", a declarat Vasile Blaga la Nasul TV.

Radu F. Alexandru: Demiterea lui Mihalache denota mari disensiuni intre Ponta si Antonescu

Intrebat deca realizarea unei astfel de aliante ar fi conditionata de prezenta lui Crin Antonescu in fruntea PNL, Vasile Blaga s-a aratat foarte cooperant.

"Astfel de conditii sunt neproductive. La un moment dat, ni s-a spus si noua 'faceti lucrurile astea fara Basescu' si nu ne-a placut. Sunt absolut convins ca PNL este in stare sa isi rezolve problemele fara interventia PDL", a explicat Blaga.

Blaga si-a manifestat speranta ca ARD va obtine 30% din voturi, astfel ca PDL ar putea deveni cel mai important partid din Parlament, cu 28% din numarul alesilor. In aceste conditii va putea desemna viitorul premier. El a refuzat sa ofere nume, spunand doar ca "avem o lista cu cinci nume de posibil premier".

Intrebat daca ar fi dispus sa renunte la postul de premier pentru realizarea unei aliante cu PNL, Blaga s-a aratat, din nou, foarte deschis.

"Intr-o astfel de negociere conteaza pe ce te bazezi. Pentru o negociere eficienta nu trebuie sa vii cu conditii prealabile", a subliniat presedintele PDL.

Sulfina Barbu: O alianta a PDL cu PNL este fireasca

Ideea unei aliante post-electorale cu PNL a fost enuntata recent si de vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu.

"Eu cred ca o alianta cu PNL este fireasca si spun acest lucru pentru ca am fost un mare sustinator al aliantei DA si am facut parte din guvernul aliantei DA. S-a dovedit cel mai bun proiect politic din punctul meu de vedere pentru Romania, care din pacate tot datorita unor orgolii si interese politice subterane s-a destramat. Dar cea mai mare parte a PNL, si ma refer in primul rand la sustinatorii si la electoratul PNL, sunt nostalgici si isi doresc aceasta colaborare cu centru dreapta. Pentru ca actualii conducatori ai PNL au abandonat toate principiile liberalismului", a declarat Sulfina Barbu.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Vasile Blaga alianta PNL, #Vasile Blaga Crin Antonescu, #Vasile Blaga alegeri parlamentare , #PDL