Vasile Blaga, interceptat in dosarul "Spaga in vami"

Luni, 08 August 2011, ora 15:23
3414 citiri
Vasile Blaga, interceptat in dosarul "Spaga in vami"
Foto: Arhiva

Numele lui Vasile Blaga apare in dosarul "Spaga in Vami". Pedelistul a fost interceptat telefonic purtand o conversatie cu oamenii cheie din sistem: Radu Marginean, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, si Aurel Matiut, fost sef al Directiei Regionale Vamale Timisoara.

Potrivit Pressalert.ro, pe 21 decembrie 2010, SRI a interceptat discutiile purtate intre Aurel Matiut, fostul ministru de Interne Vasile Blaga si Radu Marginean. Stenogramele au fost desecretizate si depuse ca probe in instanta in dosarul coruptiei din vami.

Discutia nu releva informatii compromitatoare, Vasile Blaga stabilind doar o intalnire cu Aurel Matiut, care la randul sau il suna pe Margineanu si ii spune ca are probleme in zona.

Cititi mai jos intreaga discutie:

Aurel Matiut: Alo.

Vasile Blaga: Da, Relu.

AM: Sa traiti, dom' ministru. Dom' ministru cand veniti acasa?

VB: Numai joi seara acas', ca-i motiunea

AM: Aha! Au! S-atunci cum...

VB: Vineri sunt acas'. La Petreni.

AM Vineri?

VB Da, da.

AM Pai bun, vin vineri, dom' ministru!

VB Bine, bine. Te pup

AM Bine, multumesc mult. Trati dom' ministru.

La ora 13.24, Aurel Matiut l-a sunat pe Radu Marginean, intrebadu-l daca ajunge in vestul tarii sa discute pentru ca are probleme prin zona.

Aurel Matiut: Auzi, cu reorganizarile astea o fi ceva?

Radu Marginean: Eu..

AM: Ca...

RM: Eu de aia am fost la sefi marti si miercuri si sper ca e ok. O sa-ti spuna (Vasile Blaga, n.a) si tie ce-a vorbit.

AM: Aha.

RM: Na

AM: Da, da, da. C-am inteles ca al mare de tot a zis: Nu!

RM: Pai ma gandesc. O sa-si spuna seful mai multe vineri.

AM: Bun! Bine.

RM: Am vorbit eu cu el! Stie mai multe.

AM: Bine, bine Radu. Oricum ne mai auzim pana la Craciun.

RM: Sigur ca da.

AM: Te pup. Ciao.

RM: Te pup. Ciao.

Procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Matiut si a altor patru subordonati ai sai, dupa ce, la sfarsitul anului 2010, mai multe TIR-uri pline cu tigari de contrabanda au trecut fara probleme prin Vama Jimbolia, dar au fost trase pe dreapta de politistii timisoreni si procurorii de la DIICOT. Sub caramizile din TIR-uri procurorii au descoperit mii de pachete de tigari de contrabanda.

Radu Marginean este acuzat de procurori de primire de mita si trafic de influenta. El ar fi primit o suma importanta de bani ca sa il numeasca in functie pe fostul sef al vamii Halmeu, Nicolate Dobrescu. In urma scandalului, Radu Marginean a fost destituit de catre Emil Boc din functia de sef al Autoritatii Nationale a Vamilor.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Blaga spaga vami, #Blaga interceptare spaga vami , #PDL