Ce le-a spus Blaga liberalilor: Lasati orgoliile deoparte! Unde-i lege, nu-i tocmeala!

Sambata, 23 Mai 2015, ora 14:53
2842 citiri
Ce le-a spus Blaga liberalilor: Lasati orgoliile deoparte! Unde-i lege, nu-i tocmeala!
Foto: Captura video Stiripesurse.ro

Copresedintele PNL Vasile Blaga le-a transmis, sambata, reprezentantilor partidului reuniti in Consiliul National, la Pitesti, sa lase orgoliile deoparte si sa construiasca marea familie a noului PNL, pe statut si pe protocol, adaugand: "Unde e lege, nu e tocmeala! In toate organizatiile".

Blaga a afirmat in discursul sustinut la Pitesti ca ne aflam "intr-un moment care va hotari soarta scenei politice pe termen lung".

"Avem toate sansele si multe atuuri. Guvernarea PSD este in plina criza morala si populismele ei disperate nu insala pe nimeni. Trebuie sa avem credinta in proiectele noastre, sa fim hotarati si solidari! Asa vom izbandi!", a aratat copresedintele PNL.

Vasile Blaga a mai aratat ca, acum un an, pe vremea asta, PNL se pregatea de alegerile europarlamentare, ca doua partide.

Consiliul National PNL a adoptat programul de guvernare - Vezi promisiunile lui Predoiu

"Multi spuneau ca nu vom avea capacitatea niciodata sa trecem peste orgolii si sa formam un mare partid. Credeau asta pentru ca ei nu reusisera sa faca acest lucru in 2005-2006. Uite ca am reusit. Si nu pot sa va cer dumneavoastra decat sa lasati orgoliile deoparte si sa construiti marea familie a noului PNL, pe statut si pe protocolul inregistrat la tribunal.

Unde e lege, nu e tocmeala! Si asta in toate organizatiile noastre. Si atunci va garantez ca vom castiga toate alegerile de anul viitor!", a afirmat Blaga.

El a mai declarat ca liberalii construiesc noul PNL nu "ca sa-l dea jos pe Ponta de la guvernare si sa se puna ei in capul mesei si nici doar din ambitia de a avea un partid mare".

"O facem ca sa punem in aplicare un proiect de tara vital: implinirea destinului euro-atlantic al Romaniei si fixarea definitiva a destinului national intre democratiile prospere ale Vestului", a spus Blaga.

Potrivit copresedintelui PNL, "miza constructiei noului PNL si a proiectului lor de tara este imensa si implica o mare responsabilitate din partea fiecaruia".

"Ce inseamna responsabilitate, in acest context? Inseamna ca am pornit un mare proiect si nu mai exista cale de intors, indiferent de orgoliile unora sau ale altora Nu mai exista fosti pedelisti si fosti liberali, ci suntem cu totii colegi in noul PNL!

Niciunul dintre cei care au pornit la drum in aceasta constructie nu este mai presus sau mai prejos fata de celalalt. Niciunul nu detine monopolul moralitatii si integritatii in detrimentul celuilalt. Nimeni nu poate face jocuri personale pe spatele acestui mare proiect la care ne-am inhamat cu totii. Nimeni nu poate juca alba-neagra in politica cu simbolurile si principiile proiectului nostru comun", a transmis Blaga.

Atanasiu, huiduit indelung la Consiliul National PNL - L-au salvat Blaga si Predoiu

El a mai afirmat ca "cine crede ca poate juca personal in detrimentul celorlalti si ca interesele lui sunt mai presus decat interesul general al reusitei proiectelor comune ale PNL va sfarsi in irelevanta si ratare politica".

"Aceasta este si lectia pe care ne-o ofera istoria de 140 de ani a PNL. Fractiunile si dizidentele care nu s-au intors la matca s-au pierdut pe drum. In schimb, ori de cate ori a fost unit si puternic, prin fuziuni si reunificari, PNL a avut guvernari glorioase si mari proiecte nationale duse la bun sfarsit.

Lectia istorica a Bratienilor ne spune ca perioadele de guvernari lungi si de succes au fost invariabil precedate de consolidarea organizatorica a partidului in Opozitie si de formularea unor mari proiecte de tara", a afirmat Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Blaga Consiliul National PNL, #Blaga PNL orgolii , #PNL