ARD vrea un consiliu care sa verifice daca se aplica programul de guvernare

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 20:41
1409 citiri
ARD vrea un consiliu care sa verifice daca se aplica programul de guvernare
Foto: Arhiva

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat marti ca ARD are in vedere, daca va ajunge la guvernare, sa creeze un Consiliu care va avea sarcina sa supravegheze daca Guvernul aplica programul de guvernare, cu obligativitatea ca o data la sase luni sa prezinte Parlamentului raportul in acest sens.

Fiind intrebat care va fi mai exact rolul acestui Consiliu, Blaga a spus ca acesta va avea sarcina sa supravegheze daca guvernul impreuna cu fiecare ministru in parte aplica programul de guvernare.

"Il credem necesar. Este nefinantat. Deci este un organism care isi asuma prcatic din punct de vedere politic aplicarea programului de guvernare cu care ai castigat alegerile tu sau o alianta mai mare care desigur trebuie sa aiba majoritatea in Parlament. In momentul acela in numele partidelor care sustin guvernul respectiv se creaza acest Consiliu care are sarcina de a supraveghea aplicarea de catre fiecare ministru in parte si de catre intregul guvern a programului de guvernare cu obligativitatea ca o data la sase luni raportul privind implementarea programului de guvernare sa fie prezentat Parlamentului", a sustinut presedintele PDL.

Fiind intrebat daca ministerul Integrarii si Afacerilor Europene despre care s-a vorbit in cadrul dezbaterii programului de guvernare este acelasi lucru cu actualul minister al Afacerilor Europene, Blaga a spus ca nu, deoarece actualul minister al Dezvoltarii este "un minister fara dinti".

"Nu, trebuie sa recunoastem cu totii ca ministerul actual al dezvoltarii este un minister fara dinti. Pur si simplu el nu are nici o autoritate de management in subordinea lui. Deci, vad ca nici nu participa la discutiile privind pozitia Romaniei pe viiitorul exercitiu financiar. De aceea pe experienta poloneza ne propunem crearea unui asemenea minister", a mentionat democrat-liberalul.

Raspunzand la o alta intrebare, si anume daca in ceea ce priveste "rata de crestere economica de 3,6% in 2013, pana la 5% in 2016" s-a tinut cont si de factorii externi, Blaga a spus ca da.

"Da, am luat in calcul si factorii externi, asa cum ii putem noi prognoza in acest moment, dar vedeti ca si in zona aceasta, discutiile sunt fluide in continuarea. Daca va uitati numai la declaratia doamnei Merkel de acum doua zile, potrivit careia in statele din zona euro criza se va mai manifesta cel putin inca cinci ani de zile", a conchis Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Blaga consiliu program guvernare, #Blaga Ministerul Dezvoltarii , #presedinte PDL
Comentarii
Poza executorul
executorul
rank 5
Se poate numi mai clar, un consiliu care sa supravegheze HOTIA