Blaga: A doua etapa a loviturii de stat. Ar trebui anulate alegerile locale

Joi, 02 August 2012, ora 19:10
7942 citiri
Blaga: A doua etapa a loviturii de stat. Ar trebui anulate alegerile locale
Foto: Digi 24

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a reactionat dupa decizia CCR de a amana verdictul asupra referendumului si a spus ca ceea ce s-a intamplat joi reprezinta intrarea in a doua etapa a loviturii de stat, dar si ca in conditiile date ar trebui anulate si alegerile locale.

Blaga a spus ca o sa ajunga sa creada ca "azi am intrat in etapa a doua a loviturii de stat orchestarate de USL prin mistificarea datelor privind numarul cetatenilor cu drept de vot", dar si ca ar trebui anulate si alegerile locale, pentru ca acelea s-au desfasurat dupa aceleasi date.

Totusi, seful PDL a spus ca nu contesta deciziile CCR si nu a facut-o niciodata, dar a atacat din nou USL.

Referendum 2012: CCR decide pe 12 septembrie - Antonescu ramane interimar

"Modul in care USL a contestat la CCR propria organizare a referendumului prelungeste criza din Romania cu 40 de zile. Decizia nu este imputabila CCR, ci Guvernului USL, care isi bate joc de romani, de statul de drept", a continuat presedintele PDL.

Blaga a cerut demisia intregului Guvern, din cauza faptului ca MAI "s-a contrazis in declaratii".

"Va amintim ca Rus (Ioan Rus - n.red.) declara ca numarul total este de 18.292.514 de romani. Nu mai departe de ieri MAI a confirmat din nou aceasta cifra confirmata de CC, iar astazi a transmis ca nu garanteaza pentru aceste date. Gestul de azi al MAI impune demisia de onoare a intregului Guvern care a organizat acest referendum. Desigur, daca mai are onoare", a mai spus el.

CCR a amanat decizia privind validarea referendumului - vezi reactii

Presedintele PDL a mai spus ca de la bun inceput planul USL a fost de a bloca prin "abuz revenirea presedintelui ales Basescu la Cotroceni" si ca Romania va suferi din cauza consecintelor faptelor USL.

"USL arunca inca o pata asupra Romaniei. Este clar pentru toti romanii ca pentru tot ce se intampla acum in Romania este de vina exclusiv USL, care a ajuns in situatia de a-si contesta propriile reguli", a conchis democrat-liberalul.

CCR a amanat pentru 12 septembrie o decizie in privinta referendumului, urmand sa reanalizeze listele electorale. Pana la data respectiva, Crin Antonescu ramane pesedinte interimar al Romaniei.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Blaga CCR amanare decizie, #Blaga CCR amanare referendum, #CCR amanare decizie referendum , #presedinte PDL