Blaga: Care sa fie scopul USL, sa scoata tara din UE?

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 21:18
3033 citiri
Blaga: Care sa fie scopul USL, sa scoata tara din UE?
Foto: B1 Tv

Presedintele PDL Vasile Blaga a discutat despre problemele pe care le are Romania pe plan european, inaintand tema fondurilor europene si afirmand despre actualul Guvern nu are forta de a negocia la Bruxelles pe acest subiect.

Liderul democrat-liberal considera ca una dintre mizele Guvernului Ponta este ca "incearca sa ascunda incompenta, nimeni nu poate contrazice realitarea - in trimestrul 3 avem cea mai mare scadere a PIB din ultimii doi ani".

Basescu nu il lasa pe Ponta sa mearga la Consiliul European

"In Romania exista un curent destul de pronuntat antieuropean. Care sa fie scopul USL, sa scoata tara din Uniunea Europeana?", a spus Vasile Blaga, luni seara, la B1 Tv.

Acesta crede ca, in privinta fondurilor europene, "ar trebui regandit tot sistemul, o resetare".

Ministerul Afacerilor Europenen nu are dinti, Orban nu face nimic

Senatorul PDL este de parere ca Ministerul Afacerilor Europene "nu are dinti".

"Domnul Orban nu face nimic ca ministru. Nu are forta de a negocia la Bruxelles. (...) Doua sporturi nationale au luat nastere pe marginea fondurilor europene: contestarea firmelor de dragul de a contesta si subfinantarea lucrarilor", a explicat presedintele democrat-liberal.

Potrivit lui Blaga, romanii s-au facut singuri de ras in domeniul absorbtiei fondurilor europene, existand "foarte multe exagerari in zona auditului".

Nici bugetul SUA nu poate pune in aplicare paginile de promisiuni ale USL

"USL are 26 de pagini de promisiuni, nu le ajunge nici bugetul Statelor Unite sa le puna in aplicare", a spus liderul PDL, care subliniaza ca cea mai buna varianta pentru Romania este varianta germana a legii electorale - "poti aduce in Parlament meseriasi pentru a conduce ministere".

Vasile Blaga a mai afirmat ca nu crede ca "toti oamenii din PSD sunt rai si toti cei din PDL sunt buni", dar si ca, daca ar fi fost orgolios, "n-ar fi fost creata niciodata ARD".

Guvern cu PDL, PNL si UDMR

"Este nevoie de un Guvern cu care sa te potrivesti, si cu PNL si UDMR cred eu ca ar merge", a spus Vasile Blaga, adaugand ca PDL nu va mai face greseala din 2008, o aliere cu PSD, dar si ca nu crede intr-un Guvern de uniune nationala.

"Decat sa facem un Guvern cu PSD, mai bine in Opozitie. PNL, PDL, UDMR - un Guvern puternic, ar avea majoritatea suficienta sa sustina reformele de care are nevoie Romania", a explicat liderul democrat-liberal.

"Vot clar" pentru arestarea lui Alin Trasculescu

Acesta a sustinut ca grupul democrat-liberalilor din Camera Deputatilor va vota pentru arestarea deputatului Alin Trasculescu, in plenul de marti al Camerei.

"Acum doua saptamani de zile voteaza Senatul, majoritar ei (USL - n. red.), impotriva unei decizii a Inaltei Curti. Nu am nimic cu actorul Diaconu, dar daca ai gresit.. Si domnia sa trebuia sa-si dea demisia. Rezolva pe jumatate problema. Am avut si noi cazul nefericit cu Trasculescu, dar am spus din primul moment ca nu il vom apara. I-am cerut sa mearga in instanta sa iti dovedeasca nevinovatia. Sa demisioneze el din Parlament, sa nu ne mai puna in situatia sa votam, caci vom vota clar pentru cererea Parchetului", a declarat presedintele PDL.

Comisia juridica a dat, vineri, aviz favorabil pentru arestarea deputatului Alin Silviu Trasculescu, cu 10 voturi pentru si un vot impotriva, insa avizul este unul consultativ, iar decizia finala va fi luata de plenul Camerei Deputatilor.

Deputatul Trasculescu poate fi arestat - a decis Comisia Juridica

Vorbind despre sustinerea liberalilor pentru primarul din Navodari, arestat de DNA pentru dare de mita, presedintele democrat-liberal a precizat ca il mira "unde a ajuns PNL, ca PSD era asa din 2004" si ca membrii PNL "au intrat in acelasi timp de discurs cu cel al PSD".

"La noi e o problema: pana candidezi esti cel mai cinstit om din sat. Dupa ce ai fost ales, pana si rudele spun ca esti hot", a sustinut liderul PDL.

Plenul reunit al Parlamentului, convocat marti la ora 13.00 pentru mesajul lui Ponta

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis, luni seara, convocarea sedintei de plen reunit pentru mesajul adresat de prim-ministrul Victor Ponta pe tema pozitiei Romaniei in privinta bugetului UE 2014-2020, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Sedinta de plen reunit a fost convocata pentru marti, de la ora 13.00, urmand ca dupa prezentarea pozitiei Guvernului de catre premierul Victor Ponta sa aiba loc dezbateri cu privire la mandatul de negociere la Consiliul European.

Blaga, despre sedinta Parlamentului legata de Consiliul European: Pierdere de vreme

Anterior, Vasile Blaga declarase, tot luni, ca o eventuala sedinta a Parlamentului prin care sa se adopte o declaratie privind pozitia Romaniei la reuniunea Consiliului European este "pierdere de vreme".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Vasile Blaga USL scoate Romania UE, #Vasile Blaga prezenta Basescu Bruxelles, #Vasile Blaga fonduri europene Romania, #Vasile Blaga vot arestare Alin Trasculescu, #Basescu reprezentare Romania Bruxelles, #Romania absorbtie fonduri europene , #presedinte PDL