Blaga, dupa intalnirea cu Ponta: Asteptam sa-si asume plagiatul - vezi ce zice premierul

Luni, 02 Iulie 2012, ora 17:56
4056 citiri
Blaga, dupa intalnirea cu Ponta: Asteptam sa-si asume plagiatul - vezi ce zice premierul
Foto: Digi 24

Noul presedinte al PDL, Vasile Blaga, i-a spus, luni, premierului Victor Ponta ca democrat-liberalii asteapta sa-si asume plagiatul si sa actioneze in consecinta.

"Asteptam sa-si asume plagiatul, furtul respectiv, si sa actioneze in consecinta. Nu am primit niciun raspuns, timpul a fost scurt. Noi suntem in Opozitie, dansul e la Putere", a declarat Vasile Blaga dupa o intrevedere cu Victor Ponta.

Nu in ultimul rand, presedintele PDL i-a amintit premierului ca nu poti sa ataci Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) atunci cand "deciziile nu-ti convin" si ca democrat-liberalii nu au procedat asa cand se aflau la guvernare.

Victor Ponta se intalneste cu Vasile Blaga

"Nu poti sa ataci Curtea Constitutionala cand deciziile nu-ti convin. I-am spus domnului prim-ministru ca noi nu am facut niciun demers pentru a ataca hotararile de guvernare sau pe cele ale CCR", a subliniat Blaga.

La randul lui, premierul Victor Ponta a declarat ca a purtat cu Vasile Balga o discutie privind decizia CCR de neconstitutionalitate a legii uninominalului sustinuta de USL.

"Nu am stabilit nimic. L-am informat pe domnul Blaga, ca presedinte al principalului partid de Opozitie din Parlament, asupra a ceea ce vreau sa prezint maine in Parlament, informare cu privire la deciziile din cadrul Consiliului European (...) Am discutat un pic despre ce facem, pentru ca in acest moment suntem intr-un vid cu legea electorala si asteptam toti de la Curte sa ne spuna daca mai facem alegeri, cum facem acele alegeri, il intereseaza si pe domnul Blaga deoarece conduce un partid", a declarat Ponta, citat de NewsIn.

"Domnul Blaga intotdeauna a fost un om care, dincolo de faptul ca suntem adversari politici, intelege ca si intre adversari politici poate exista respect", a punctat liderul PSD.

Intrebat daca i-a reprosat noului presedinte al PDL afirmatia cu privire la "copiii" care conduc Romania, Ponta a replicat, razand, ca nu auzise aceasta afirmatie, dar ca el nu mai este copil "nici macar in politica".

"Nu i-am reprosat, pentru ca nu am auzit-o, dar daca va uitati putin la parul meu care se albeste in ultimele 50 de zile, as vrea, dar nu mai sunt copil nici macar in politica", a precizat Ponta.

Blaga: Imaginea Romaniei in strainatate e facuta pulbere de Executiv

"Asa este cand lasi copiii sa conduca tara", a declarat luni presedintele PDL, Vasile Blaga, despre propunerea premierului Victor Ponta ca atat el, cat si presedintele tarii sa demisioneze pentru a fi alegeri anticipate parlamentare si prezidentiale.

Inainte de intalnirea cu Vasile Blaga, Victor Ponta a explicat ca nu vrea sa sfideze si sa calce in picioare Opozitia, asa cum s-a intamplat in trecut.

"O sa ma vad cu domnia sa (Vasile Blaga - n. red.) in cursul zilei de astazi (luni - n. red.), pentru ca eu vreau sa cred ca poate exista o relatie normala pana la urma intre Putere si Opozitie. Ceea ce s-a intamplat in trecut cand puterea doar ne sfida si ne calca in picioare, nu vreau sa fac acelasi lucru", a spus Ponta.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Vasile Blaga intalnire Victor Ponta, #Vasile Blaga presedinte PDL, #Victor Ponta plagiat , #presedinte PDL