Blaga: E timpul ca razboiul politic sa inceteze. Parlamentul se reuneste joi (Video)

Marti, 21 August 2012, ora 15:24
3236 citiri
Blaga: E timpul ca razboiul politic sa inceteze. Parlamentul se reuneste joi (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut USL sa ingroape securea razboiului si sa contribuie la reintrarea tarii intr-o "normalitate politica" anuntand totodata ca Parlamentul urmeaza sa se reuneasca joi, pentru a "lua act" de decizia CCR de marti.

"Interesul national al Romaniei a fost afectat, credibilitatea tarii s-a degradat, economia, moneda nationala si viata fiecarui roman au fost zdruncinate", a spus Blaga, intr-o conferinta de presa organizata dupa anuntarea deciziei CCR care acorda presedintelui suspendat Traian Basescu dreptul de as-i relua functia pentru ca nu a existat cvorum la referendum.

"PDL isi declara disponibilitatea de a coopera cu toate fortele politice, pentru revenirea la normalitate, legalitate si valorile europene. Cerem USL sa renunte la metodele de guvernare care au facut atat de mult rau statului roman. Este momentul ca fortele politice sa coopereze si sa declare respect neconditionat fata de legile tarii si standardele europene", a adaugat Vasile Blaga.

"E timpul ca razboiul politic sa inceteze si sa reintram intr-o logica de normalitate politica", a precizat presedintele PDL.

In privinta viitoarei coabitari intre Traian Basescu si Guvernul condus de Victor Ponta, avand in vedere ca liberalii, in frunte cu Crin Antonescu, au respins-o categoric, Blaga a fost mai conciliant.

"Dl Antonescu a spus ca nu va coabita cu presedintele Basescu, dar dl Ponta a spus ca va coabita cu domnia sa, daca ii va fi indeplinita conditia de 6 voturi la 3, in CCR. Nici macar o singura propunere legislativa a USL-ului nu a fost boicotata de catre PDL. Chiar si propuneri legislative care au fost respinse de catre USL, dupa ce acestia si-au schimbat punctul de vedere, au fost sustinute de catre PDL.

Vom vota orice lege care are ca obiect imbunatatirea economiei romanesti", a spus Vasile Blaga, la sediul PDL.

Sedinta Parlamentului, joi

Intrebat cand va avea loc sedinta Parlamentului, Blaga a precizat ca miercuri va fi citita decizia CCR in plenul Curtii, miercuri dimineata sa vor reuni birourile permanente ale Camerei si Senatului, iar joi se va reuni Parlamentul, care va lua act de decizia Curtii.

"Legea este clara, Parlamentul ia act de decizia Curtii si atat", a mentionat Blaga, subliniind ca forul legislativ nu poate impiedica revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni.

CCR a decis: Basescu revine la Cotroceni - Bucurie fara margini la PDL, USL continua lupta

CCR a constatat ca la referendum nu au participat cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca referendumul sa fie valabil in conformitate cu legea referendumului, se arata intr-un comunicat al Curtii remis Ziare.com.

Antonescu nu se retrage din politica

Dupa decizia CCR, Crin Antonescu a declarat ca nu se va retrage din politica si va ramane in serviciul oamenilor nedreptatiti de decizia CCR. "Cum as putea sa-i fac pe oameni sa creada in puterea votului daca eu as fugi?", a aratat el, mentionand ca el si ceilalti ca el cred in puterea "rabdatoare a democratiei". Antonescu a mai spus ca revine in fruntea PNL.

Intrebat ce parere are despre faptul ca Antonescu s-a razgandit, Blaga nu a comentat prea mult. "Va asteptati la altceva? Eu stiu ca atunci cand am spus ca-mi dau demisia, mi-am dat-o", a raspuns, sec, liderul PDL.

Mona Pivniceru, ministrul Justitiei

Vasile Blaga a fost intrebat daca PDL are ceva impotriva numirii Monei Pivniceru in fruntea Ministerului Justitiei.

"Responsabilitatea desemnarii unui ministru o are primul ministru. Domnia sa si-a asumat numirea Monei Pivniceru si sunt convins ca presedintele Traian Basescu nu va avea nimic impotriva. Raman pasii ce trebuie sa-i parcurga CSM, pentru ca doamna Pivniceru sa devina ministru al Justitiei", a raspuns liderul PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Vasile Blaga decizie CCR, #Blaga presedinte PDL Basescu revenire, #Basescu revenire Cotroceni , #presedinte PDL