Blaga: Noi ne dorim ca domnul Ponta sa guverneze

Autor: Ana Ilie
Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 17:16
4777 citiri
Blaga: Noi ne dorim ca domnul Ponta sa guverneze

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, la finalul reuniunii dintre conducerea forrmatiunii si parlamentarii PDL, ca partidul pe care il conduce isi doreste ca premierul Victor Ponta sa guverneze, nu sa-si piarda timpul spunand neadevaruri.

"Noi ne dorim ca domnul Ponta sa guverneze, sa nu mai petreaca 40 de minute, ca sambata la inceputul sedintei de Guvern, spunand neadevaruri... Dansul trebuie sa guverneze, cum nu ne-am opus nici in sesiunea precedenta, daca vine cu masuri concrete..", a explicat Blaga.

"Nu am stabilit cand si cum vom inainta o motiune de cenzura, dar avem acest drept", a avertizat liderul pedelist, continuand prin a spune ca PDL poate sa ajunga la un compromis, "dar nu incalcand Constitutia si legile statului".

Printre subiectele discutate duminica, a continuat Blaga, se numara si depolitizarea unor institutii importante ale statului, precum TVR, CNSAS, CNA, CCR. Blaga sustine ca depolitizarea CCR poate avea loc gradual:

"Vom cere si celorlalte formatiuni politice ca atunci cand un judecator isi incheie mandatul actual sa fie propus un magistrat... Noi vom propune ca el sa nu mai fie desemnat de grupurile parlamentare ale PDL, spre exemplu, cum a fost pana acum, ci ne vom adresa CSM si inaltei curti sa faca propuneri. Nu e nevoie de schimbat niciun acord de lege, doar un acord tacit intre grupurile parlamentare".

Potrivit lui Blaga, s-au mai discutat si punerea pe ordinea de zi a votului prin corespondenta, a unei legi a parteneriatului stat-unitati de cult, foarte multe proiecte de legi care tin de activitatea economica si sociala, dar si "modul cum vom discutam cu partenerii despre Avocatul Poporului".

"Mai sunt multe lucruri pentru care trebuie sa stam la masa si sa discutam: declaratia doamnei Reding, are ingrijorari si sunt justificate vis- a- vis de faptul cum USL a atacat zi de zi institutiile statului... pe de alta parte, PDL sustine intrarea Romaniei in Schengen, daca se poate in septembrie, asa cum a fost initial, in doua etape, pentru ca din punct de vedere tehnic indeplinim de foarte mult timp conditiile si stam mai bine decat o buna parte a actualelor state membre Schengen", a continuat Blaga.

Liderul PDL a mai spus ca partidul sau este de acord cu data de 9 decembrie stabilita de Guvern pentru desfasurarea alegerilor parlamentare si a subliniat ca nu crede si nici nu e bine sa fie "o putere in tara... care sa aiba doua treimi din Parlament".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga Victor Ponta, #Blaga Guvern, #Blaga prioritati PDL , #presedinte PDL