Blaga: Nu sunt proprietarul PDL, dar nici nu accept sa fiu un lider formal

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 12:35
1672 citiri
Blaga: Nu sunt proprietarul PDL, dar nici nu accept sa fiu un lider formal

Presedintele PDL Vasile Blaga spune ca are intentia de a candida din nou la presedintia partidului. Actualul lider al formatiunii ii critica pe colegii care-l acuza ca trage de timp. In plus, le cere acestora fie sa citeasca statutul partidului, fie sa intre intr-o echipa.

Vasile Blaga crede ca PDL va iesi "mult mai intarit" dupa Conventia Nationala.

"Am fost deja in multe organizatii judetene, in noua in ultimele zece zile, si eu cred ca partidul va iesi mult mai intarit dupa Conventie. De altfel, va trebui sa introducem aceasta regula, ca dupa fiecare ciclu electoral, sa avem o Conventie Nationala, in care pur si simplu cei care conduc partidul sa raspunda in fata activului de partid, pentru rezultatele obtinute intr-un ciclu electoral", a spus democrat-liberalul, la RFI Romania.

Falca: Daca Blaga ramane liderul PDL, vom anula sperantele votantilor de dreapta

Vasile Blaga le raspunde colegilor care il acuza ca incearca sa traga de timp, presedintele PDL declarand ca nu accepta sa fie un "lider formal" al partidului.

"Eu nu fac altceva decat sa respect statutul. (...) Eu cand am spus 23 februarie, aceasta este decizia Colegiului Director National al partidului, nu este a lui Blaga. Eu spun in permanenta, ca unii dintre colegi au ramas cu niste idei mai vechi: Vasile Blaga, spre deosebire de altii nu este proprietarul PDL, este un presedinte vremelnic al acestuia, care respecta statutul partidului.

De asemenea, Vasile Blaga nu accepta sa fie un lider formal al partidului si altii sa fie liderii informali, altii sa anunte ce va face presedintele partidului. Nu! Eu voi respecta intotdeauna deciziile partidului", a afirmat senatorul democrat-liberal.

Intrebat daca va candida din nou la presedintia PDL, Blaga a raspuns: "In acest moment, am aceasta intentie, dar lucrurile nu sunt foarte simple, pentru ca nu candidez singur, pur si simplu".

Sageti catre Cristian Preda si Gheorghe Falca

Intrebat si daca va candida la presedintia Romaniei, in contextul in care unii colegi au cerut gasirea urgenta a unui candidat al partidului, Vasile Blaga a raspuns: "Nu vad de unde atata graba".

"Cei care m-au criticat, respectiv domnul Cristian Preda si domnul Gheorghe Falca, nu s-au pus de acord. Domnul Falca vrea la calendele grecesti, cat mai tarziu, desemnarea unui candidat la presedintie, domnul Preda l-ar vrea maine dimineata! Pana la urma, tot partidul va decide.

In primul rand, trebuie sa stabilim criteriile dupa care vom desemna candidatul, sa ne punem de acord. In al doilea rand, eu am agreat alegeri interne in partid pentru desemnarea acestui candidat, care ar avea o sustinere mult mai puternica din partea partidului", a mai declarat presedintele PDL.

Citeste mai multe despre Blaga la RFI : Nu sunt proprietarul PDL, dar nici nu accept sa fiu un lider formal, pe RFI Romania.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Vasile Blaga candidat presedintie PDL, #Blaga candidat prezidentiale, #Blaga conflict Cristian Preda, #Blaga conflict Gheorghe Falca, #Vasile Blaga atacuri PDL , #presedinte PDL
Comentarii