Blaga: Respect sentimentele lui Basescu, dar e mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti (Video)

Luni, 18 Februarie 2013, ora 11:28
3016 citiri
Blaga: Respect sentimentele lui Basescu, dar e mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti (Video)
Foto: B1TV

Liderul PDL, Vasile Blaga, a dat, luni, cateva replici noilor atacuri adresate de presedintele Traian Basesc, si a confirmat informatiile lansate de postul Antena3, potrivit carora echipa Elenei Udrea face presiuni asupra primarilor PDL in vederea castigarii de sustinatori pentru alegerile din 23 martie.

Presedintele PDL a respins mai intai acuzatiile de fesenizare a partidului sub conducerea sa, lansate de Traian Basescu si sustinute de Elena Udrea, reamintind ca el personal a fost doar in "PD sub diferitele lui forme", iar acesta s-a format din ruperea FSN de catre cei care au avut "curajul" sa se desprinda de Ion Iliescu.

In schimb, el a sustinut ca nu poate fi acuzat de relatii cu actualul USL, reamintind ca Elena Udrea "stie cam ce e prin USL", pentru ca "a fost si la PSD si la PNL" (membru, n.red.).

In ceea ce priveste informatiile aparute la Antena 3, cum ca Elena Udrea face presiuni asupra primarilor PDL pentru a o sustine in alegerile interne din partid, Vasile Blaga a confirmat acest lucru, exprimandu-si opinia ca, probabil Elena Udrea "nu stie ca se fac astfel de presiuni".

De altfel, el a invitat-o pe Udrea sa participe saptamana aceasta la sedinta Colegiului Director, din care nu face parte, pentru a asculta plangerile primarilor in acest sens.

El a dat si exemplul unui primar care a fost sunat "in numele doamnei". "S-au dat telefoane pentru a primi lista primarilor din judetul respectiv", a adaugat el, precizand inca o data ca, probabil, "doamna Udrea" nu stie ca aceste liste se afla la liderii de organizatii judetene.

Intrebat daca a mai discutat recent cu presedintele Traian Basescu, Vasile Blaga a raspuns: "Nu. Ultima discutie cu presedintele Traian Basescu am avut-o inainte de Craciun(...) Am vrut sa discutam despre partid, a spus ca nu il intereseaza partidul si de atunci nu l-am mai sunat nici nu am primit o invitatie. Daca va solicita o astfel de discutie, o vom avea, dar probabil cu tot Biroul Permanent al partidului"".

Vasile Blaga a negat si acuzatiile aduse de presedinte potrivit carora ar aranja de pe acum rezultatele alegerilor cu liderii de filiale, spunand ca el s-a intalnit cu acestia, dar nu le-a cerut sa impuna delegati care sa il voteze, ci dimpotriva, sa nu impuna sustinerea unei variante anumite.

Liderul PDL a avut si o remarca taioasa la adresa presedintelui. Reamintindu-i-se comentariul sec facut de Traian Basescu duminica seara, la adresa sa, "O, saracul!", Vasile Blaga a replicat: "Eu respect sentimentele domnului presedintelui. Ii spun in acelasi timp ca e mult mai usor sa distrugi decat sa construiesti, iar dansul stie asta foarte bine".

Sulfina Barbu: PDL nu se va rupe

De asemenea, vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat ca PDL nu va raspunde atacurilor venite din partea presedintelui Traian Basescu si si-a exprimat convingerea ca partidul nu se va rupe dupa alegerile din 23 martie.

Intrebata de jurnalisti cu comenteaza sustinerea aratata de Traian Basescu Elenei Udrea, aceasta a raspuns ca "domnul presedinte are dreptul sa aiba o optiune personala pentru conducerea partidului".

Sulfina Barbu a mai afirmat ca atat ea cat si colegii democrat-liberali si-au "insusit" istoria partidului, adica faptul ca PDL provine din aripa reformista a fostului FSN.

De asemenea, intrebata cu comenteaza declaratia presedintelui, potrivit careia PDL nu are lideri deasupra mediocritatii, Sufina Barbu a spus ca "fiecare politician are standardele lui".

"E adevarat ca PDL a suferit doua infrangeri importante in 2012, atat in alegerile locale cat si in alegerile parlamentare. Niciun lider al PDL nu si-a castigat din pacate colegiul, nu avem lideri care sa fie cu o credibilitate peste media partidului(...)Realist vorbind, liderii PDL cred ca sunt acolo unde este si partidul in credibilitate, important este cum recastigam increderea", a mai declarat aceasta.

Pe de alta parte, intrebata daca exista riscul ca PDL sa se rupa dupa alegerile din martie, Sulfina Barbu a raspuns: "Avem convingerea ca nu. Dupa alegerea echpei care conduce, toata lumea se repliaza si trece la treaba. Asa este corect".

De asemenea, raspunzand unei intrebari adresate, Sulfina Barbu a raspuns: "Nu avem ca si obiectiv sa raspundem unor atacuri, vom raspunde atacurilor Opozitiei".

In plus, vicepresedintele PDL a sustinut ca partidul isi va prezenta in curand viziunea si obiectivele pe care le are, pentru a putea recastiga increderea electoratului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Blaga presedinte Udrea sentimente, #Blaga FSN, #Blaga presiuni Udrea primari, #Sulfina Barbu alegeri PDL , #presedinte PDL