Blaga: Si noi am avut probleme de incompatibilitate cu alesii locali

Luni, 12 August 2013, ora 20:00
2197 citiri
Blaga: Si noi am avut probleme de incompatibilitate cu alesii locali
Foto: Arhiva

Vasile Blaga, presedintele PDL, a recunoscut luni ca si partidul pe care il conduce a avut in trecut probleme in ceea ce priveste incompatibilitatea alesilor locali, insa "legea trebuie respectata".

Acesta a recunoscut ca 113 membri PDL s-au aflat in aceasta situatie, insa "nu am defilat in fata vreunui consiliu local". "Noi nu am aparat niciun ales local", a completat Blaga la Realitatea TV. "Punctul de vedere al PDL e neschimbat", a mai spus acesta.

"Am mai pune inca o piatra de moara in ceea ce priveste MCV-ul", afirma el, explicand ce s-ar intampla daca s-ar alege alta cale decat respectarea legii.

Luni, senatorul Sorin Rosca Stanescu scria pe blogul sau ca numarul primarilor si consilierilor locali pe care Agentia Nationala de Integritate (ANI) ii califica drept incompatibili este "alarmant de mare", ajungand la aproape 2.000.

Rosca Stanescu, ingrijorat de numarul mare de primari incompatibili: Va exista un vid de putere

Potrivit acestuia, Romania este condusa "aproape exclusiv de alesi neintegri, corupti".

"Daca in conformitate cu legea ANI, toti cei gasiti incompatibili vor trebui sa se retraga din post si sa nu mai ocupe niciun fel de demnitate publica cativa ani, atunci, in curand, in Romania va exista un vid de putere. Ar trebui, cu alte cuvinte, organizate foarte repede, din nou, aproape in toate localitatile, alegeri pentru alti primari si pentru alti consilieri. Este (...) o serioasa problema de siguranta nationala", mai afirma acesta.

O noua propunere de modificare a Legii ANI, depusa la Ministerul Justitiei

Peste 1.000 de primari din tara, printre care 37 din judetul Constanta, au fost declarati incompatibili de ANI pentru ca fac parte din structurile de conducere ale regiilor subordonate consiliilor locale. Vicepremierul Liviu Dragnea a depus, luni, la Ministerul Justitiei o noua propunere de modificare a Legii ANI, dupa ce prima varianta a respectivului proiect de lege a primit aviz negativ.

Ponta: Jumatate din primarii tarii, declarati incompatibili de ANI - trebuie gasita o solutie

La sfarsitul lunii iulie, premierul Victor Ponta declara ca jumatate din primarii si consilierii din Romania au fost declarati incompatibili de ANI si au procese in instanta, drept care vrea o discutie cu Agentia Nationala de Integritate si cu reprezentantii Comisiei Europene, pentru a gasi o solutie legislativa corecta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga incompatibilitate alesi locali, #alesi locali incompatibili Vasile Blaga, #incompatibilitate primari ANI, #alesi locali incompatibili ANI , #presedinte PDL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Cine il baga in seama pe tradatorul asta !??