Blaga: Trebuie luate masuri pentru ca liderul Jobbik sa nu mai intre in Romania

Luni, 12 August 2013, ora 12:36
1311 citiri
Blaga: Trebuie luate masuri pentru ca liderul Jobbik sa nu mai intre in Romania
Foto: arhiva

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a catalogat, luni, drept "absolut iresponsabila" declaratia de sambata a liderului Jobbik, Vona Gabor, si a sustinut ca ar trebui luate masuri pentru ca acestuia sa-i fie interzis accesul in Romania. In acelasi timp, liderul PDL a sustinut si ca Romania ar trebui sa fie un exemplu pentru Ungaria in ceea ce priveste modul in care majoritatea romaneasca convietuieste cu celelalte comunitati.

"Oameni bolnavi sunt peste tot, in toate tarile si este o declaratie absolut iresponsabila! Si atat mai neplacuta cu cat a fost facuta in Romania, asta este si mai deranjant. Pe de alta parte, am vazut pozitia Guvernului maghiar, cea oficiala, in care ei isi exprima dezacordul cu cele declarate de acest lider al partidului Jobbik care a obisnuit opinia publica cu declaratii de genul asta", a precizat Vasile Blaga.

Blaga a aratat ca in urma cu doua luni liderul Jobbik sprijinea "actiunile teroriste ale Islamului".

"Deci, nu putem fi de acord cu declaratiile domniei sale si cred ca ar putea foarte simplu declarat persona non grata pe teritoriul Romaniei. Astfel de declaratii nu se fac", a adaugat Vasile Blaga.

Ziaristii i-au spus lui Blaga faptul ca persona non grata pot fi declarati doar diplomatii, iar liderul Jobbik nu are un astfel de statut.

"Nu este diplomat, dar exista posibilitatea de a se lua masuri pentru a se interzice sa vina in Romania", a mentionat Vasile Blaga.

Vicepremierul Ungariei: Obtinerea autonomiei ar garanta persistenta maghiarilor din Transilvania

Mai mult, seful PDL a tinut sa sublinieze faptul ca odata aflat pe teritoriul Romaniei, orice cetatean strain trebuie sa respecte legile tarii.

"Romania trebuie sa aiba grija ca pe teritoriul actual sa fie respectate legile Romaniei si daca ele sunt incalcate, cine le-a incalcat trebuie sa platesca", a declarat liderul PDL.

In ceea ce priveste convietuirea dintre romani si maghiari pe teritoriul Romaniei, Blaga a declarat: "Romania este un model in UE pentru modul in care majoritatea romaneasca convietuieste cu celelalte comunitati. Eu cred ca daca Ungaria s-ar ridica la acelasi nivel ar fi mult mai bine".

Liderul PDL a amintit si de scandalurile diplomatice prilejuite de declaratiile mai multor oficiali unguri.

"Au fost in aceasta perioada, trebuie sa recunoastem, pozitii nelalocul lor a multor oficiali maghiari. Nu este prima data. Va aduceti aminte. Declaratiile presedintelui maghiar pe teritoriul Romaniei, a vicepresedintelui Parlamentului maghiar sunt declaratii nelalocul lor dar trebuie tratate in context european ca intre doua state membre ale UE", a mai declarat Blaga.

Autonomia Tinutului Secuiesc ar trebui sprijinita financiar de Budapesta - vicepresedintele Parlamentului ungar

Liderul Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sambata, la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judetul Harghita, ca partidul pe care il conduce va apara drepturile si interesele maghiarilor din Transilvania, asumandu-si responsabilitatea unui conflict cu Romania.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Vasile Blaga Jobbik interzis acces Romania , #presedinte PDL