PDL sesizeaza Comisia de la Venetia pe revizuirea Constitutiei (Video)

Luni, 01 Iulie 2013, ora 11:28
1672 citiri
PDL sesizeaza Comisia de la Venetia pe revizuirea Constitutiei (Video)
Foto: B1TV

PDL a adresat luni o scrisoare presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, solicitandu-i o intalnire in aceasta saptamana in care sa se discute despre modul in care USL face revizuirea Constitutiei.

Intalnirea ar urma sa aiba loc in timpul vizitei pe care delegatia Comisiei o efectueaza in Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conducerea PDL s-a reunit luni in sedinta saptamanala a Biroului Permanent National, inaintea careia presedintele Vasile Blaga a precizat care sunt principalele chestiuni pe care democrat-liberalii le reclama.

"Nu mai putem vorbi de separatia puterilor in stat. Daca Parlamentul intra in coliziune cu orice putere a statului, el are intotdeauna dreptate", a reamintit Vasile Blaga, facand trimitere la unul dintre cele mai controversate amendamente adoptate de comisia de revizuire a Constitutiei.

La fel, "oricati romani doresc un referendum, el nu se poate tine daca nu vrea majoritatea parlamentara", a mai spus Blaga, apreciind ca acesta este un "abuz impotriva statului de drept".

"Nicio hotarare nu mai ajunge in fata Curtii Constitutionale, fiecare cetatean roman va fi chemat de parlament la audieri", a completat Blaga lista modificarilor Constitutiei adoptate de comisia de revizuire dominata de USL si aprig contestate.

Intrebat de jurnalisti cum vede cele doua optiuni avute in vedere de USL pentru organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei, respectiv pe parcursul a trei zile in octombrie sau odata cu alegerile prezidentiale din 2014, Vasile Blaga a reamintit ca PSD si PNL nu au fost de acord, in 2009, cu comasarea referendumului cu alegerile si i-a ironizat pe uselisti: "Probabil 2-3 nopti in toamna. Aici sunt specialisti cei de la USL, noaptea se pot intampla multe".

In scrisoarea adresata de PDL presedintelui Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, se precizeaza ca se doreste sa se semnaleze "gravele derapaje de la normele democratice impuse in proiectul de revizuire a legii fundamentale".

"PDL are convingerea ca, in fapt, Constitutia USL este o reluare a atacului la statul de drept dat de aceeasi alianta in vara anului trecut si pe care toate institutiile europene l-au sanctionat cu maxima severitate. De data aceasta, situatia este si mai grava pentru ca amputarea unor prerogative institutiilor garante ale democratiei risca sa fie stipulate in legea fundamentala a Romaniei", se arata in scrisoarea adresata presedintelui Comisiei de la Venetia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL sesizare Comisia Venetia Constitutie, #Blaga revizuire Constitutie , #presedinte PDL