Vasile Blaga: PDL a castigat batalia cu criza, dar a pierdut inimile romanilor

Sambata, 09 Martie 2013, ora 14:45
1846 citiri
Vasile Blaga: PDL a castigat batalia cu criza, dar a pierdut inimile romanilor

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, in timpul prezentarii motiunii proprii "Romania dreapta - PDL dincolo de lozinci", ca formatiunea pe care o conduce a guvernat tara intr-o perioada grea, asumandu-si masuri nepopulare, apreciind totusi ca partidul a pierdut "prea aspru" in alegerile de anul trecut.

"Am guvernat Romania intr-o perioada grea, am luat masuri nepopulare, ni le-am asumat, sigur ca a urmat si plata. In anii 2011-2012 au fost alegeri in 12 state europene, toti cei care au sustinut masuri restrictive au pierdut alegerile, cu exceptia letonilor (...) Dar cred ca noi am pierdut prea aspru (...) Credea premierul bulgar ca o sa aiba necazuri acum 3 saptamani? A venit factura la curent si in trei zile a zis 'Sarumana'. Destept de altfel, nu a stat sa ajunga la 17%. Organizatia cand e la 40%, asa procedeaza un partid responsabil, nu cum am procedat noi", a afirmat Vasile Blaga.

Blaga a aratat ca multi au spus despre PDL "ca s-ar putea sa se rupa ata" atunci cand s-au luat masuri restrictive, ca s-ar putea ca partidul "sa castige batalia cu criza, dar sa piarda inimile romanilor".

"Am castigat batalia cu criza si am predat pe tava USL o tara stabilizata. Asta e rezultatul masurilor pe care le-am luat. Am pierdut inimile romanilor", a sustinut Vasile Blaga.

In privinta motiunii cu care candideaza la presedintia PDL, Vasile Blaga a aratat ca aceasta cuprinde un triplu angajament, fata de membrii si simpatizantii formatiunii, fata de partenerii europeni si fata de romani.

Blaga, in timpul prezentarii sale, a promis un PDL unit. "Nu mai suntem la putere, nu mai apasa pe umerii nostri presiunea guvernarii, avem timp suficient pentru a-l reconstrui", a spus Blaga, adaugand ca nu va face niciodata diferente intre membrii partidului. In plus, a sustinut Blaga, PDL doreste ca in toamna sa desemneze un candidat la presedintia care "sa se bata cu sanse".

Liderul PDL a precizat ca in ultimii 4 ani in partid "unii au fost mai liberi decat altii" si ca s-a ajuns in situatia in care "unii anuntau la TV ce are de gand Boc sa faca, inainte cu doua zile".

Acesta a mai spus ca in cadrul PDL va reintroduce principiul celor "3D", "discutam cat trebuie, disciplina - si nu va fi confundata democratia cu anarhia - iar cine nu respecta deciziile partidului, pleaca".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Vasile Blaga PDL guvernare, #criza PDL masuri austeritate, #PDL alegeri vot romani , #presedinte PDL