Vasile Blaga: Victor Ponta minte cum respira!

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 22:02
3375 citiri
Vasile Blaga: Victor Ponta minte cum respira!
Foto: Romania TV

Dupa declaratiile facute de presedintele Traian Basescu marti seara la B1 TV, in care Victor Ponta a fost asemuit cu un porc, presedintele PDL, Vasile Blaga, a sarit in sprijinul sefului statului, afirmand ca acesta nu a facut decat sa raspunda in aceiasi termeni cu premierul.

"Nu-l vedeti pe Ponta de sase luni de zile? Minte cum respira!", a afirmat Vasile Blaga la Romania TV. "Asta este comportament de prim-ministru?", a intrebat el retoric.

"Nu vad de ce supara atat de mult pozitia presedintelui, nu este in campanie electorala", a declarat Blaga, mentionand ca "Nu avem o corelare de campanie cu presedintele, el nu este in campanie electorala".

Marti seara, presedintele Traian Basescu a vorbit in termeni foarte duri despre premierul Victor Ponta, lasand sa se inteleaga ca iese din discutie nominalizarea sa ca prim-ministru.

"Nu stiu daca va imaginati ce simte un presedinte cand i se cere sa desemneze un premier ce a contribuit la suspendarea sa. Simte dispret. Un om crede ca presedintele este o masinarie, ca sa numeasca in functia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat. Nu vrei sa inghiti porci, o broscuta mai merge, un porc e greu de inghitit", a spus Basescu.

Basescu, despre Ponta premier inca o data: Un porc e greu de inghitit

Comentariul lui Blaga? "Nu a facut decat sa enumere o serie de situatii in care Victor Ponta a mintit". "A raspuns in aceiasi termeni cu Ponta. Ponta ce face de sase luni?", a replicat presedintele PDL. "Domnul presedinte nu ar fi iesit (la postul B1 TV - n. red.) daca nu ar fi fost atacat in fiecare zi".

Intrebat daca va merge cu PSD la guvernare, presedintele PDL a raspuns negativ, amintind de "experienta nefericita in 2009". Victor Ponta nu poate ocupa aceasta pozitie pentru ca "minte de ingheata apele".

Cat despre Calin Popescu Tariceanu, probabil nu se va ajunge in aceasta situatie - Crin Antonescu l-ar da afara din partid - a spus el, mentionand insa ca la vremea respectiva a colaborat foarte bine cu liberalul.

O posibilitate ar fi Mihai Razvan Ungureanu, care "nu a blocat Romania, asa cum a facut Victor Ponta, dimpotriva a mers pe acelasi drum". Aceasta ar fi o varianta buna, a spus liderul PDL. De dorit ar fi, insa, "un premier in stare sa inchege o majoritate solida intre partide", a punctat Blaga.

Legat de ARD, acesta a specificat ca crede in acest proiect "pe termen mediu si lung", iar "daca la cele 24 de puncte se mai adauga doua, trei, eu sunt multumit de cum merge campania".

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Vasile Blaga atac Victor Ponta, #Vasile Blaga ARD sondaje, #nominalizare premier Vasile Blaga, #Vasile Blaga porc Victor Ponta , #presedinte PDL