Blaga, despre comasarea alegerilor si candidatura la Primaria Capitalei

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 23:59
1896 citiri
Blaga, despre comasarea alegerilor si candidatura la Primaria Capitalei
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat marti seara ca decizia de a comasa alegerile, din 2012, a fost luata in Coalitie pentru a fi asigurata stabilitatea Romaniei, iar daca liderii democrat liberali si guvernanti vor pastra in continuare politica dusa pana in prezent, iar oamenii vor avea locuri de munca si ce sa manance, atunci vor fi invingatori la votul de anul viitor.

"Luni, dupa sase luni de zile, am participat iar la sedinta Coalitiei, unde tot arcul guvernamental a decis sa sprijine comasarea alegerilor. Pe langa argumentul ca o sa facem economii, organizam alegeri intr-un an extrem de dificil. Intreaga planeta este ingrijorata, eu as spune chiar inspaimantata de pierderea locurilor de munca, vedeti ca sunt semnale si din SUA si din Europa in acest sens.

Situatia este extrem de complicata si in aceeasi situatie am fi si noi daca intregul an 2012 l-am dedica alegerilor, pentru ca ar fi doar dispute si iar dispute. Avem nevoie de stabilitate, iar comasarea nu favorizeaza in niciun fel partidul (PDL - n.red.), nu ne este frica de alegeri, stim ca va fi un an electoral extrem de greu pentru ca am luat aceste masuri, reforma s-a facut cu costuri electorale imense, iar teoriile ca ne favorizeaza pe noi nu tin. Vreau sa spun ca mai multi primari are PSD-ul decat noi, deci nu la asta ne-am gandit cand am propus asta. Vom avea un an electoral destul de greu si va trebui sa il abordam cu toata atentia.

Noi si Guvernul pe care il sustinem trebuie sa facem cat mai putina politica in 2012 si cat mai multa economie. Daca vom crea locuri de munca, iar familiile vor avea ce manca, partea dreapta sigur ne va vota, iar la partea stanga daca le vom explica foarte bine ce am facut, sigur vom castiga alegerile de anul viitor", a spus fostul secretar general al PDL.

Vasile Blaga a mai explicat ca un singur lucru "s-a batut in cuie", adica comasarea alegerilor, si cel mai probabil se va proceda la asumarea raspunderii.

"Un singur lucru s-a batut in cuie: comasarea alegerilor. Cred ca Emil Boc va proceda la asumarea raspunderii pe aceasta lege, pentru ca legislatia spune ca nu poti interveni pe legea electorala cu sase luni inainte de alegeri. Dupa ce am calculat eu nu are alta varianta decat asumarea, nici nu trebuie pusa data, aceasta se stabileste prin hotarare de guvern. Cum va fi votul se va discuta anul viitor, insa asumarea trebuie facuta pana la sfarsitul acestei sesiuni, pentru ca dupa 5 ianuarie nu o mai poti face, pentru ca legea interzice", a mai precizat fostul ministru de Interne.

De asemenea, Vasile Blaga a spus ca sunt multi membri PSD care sunt de acord cu comasarea alegerilor, insa nu da "bine pe sticla" sa recunoasca asta.

"Opozitia nu va pleaca din Parlament, asa cum ameninta. Neoficial majoritatea celor din PSD sunt de acord cu comasarea, dar ca sa dea bine pe sticla spun ca nu, dar probabil ca o motiune de cenzura vor depune. Cat despre trasarea colegiilor, le-am spus si colegilor mei sa nu creada ca asta este un panaceu pentru a obtine un avantaj electoral. Pentru ca dupa trasarea facuta de cei din Opozitie, inainte de alegerile din 2008, dupa chipul si asemanarea lor noi am castigat multe colegii", a mai declarat liderul PDL.

Intrebat ce parere are de actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, pe care a demarat-o USL, Blaga a explicat ca este dreptul lor si in acelasi timp este si o actiune inteligenta de fidelizare a electoratului.

"Este dreptul Opozitiei ( sa initieze suspendarea - n.red.), daca ea considera ca sunt motive, dar eu cred ca nu are niciun motiv. Cred ca ar fi trebuit sa se gandeasca mai serios la acest demers pentru ca nu avem nevoie de instabilitate politica. Era clar ca ei nu vor obtine nici in Parlament si nici sustinere populara pentru suspendarea presedintelui, dar nu e un lucru lipsit de inteligenta.

E o actiune pentru a-si motiva si fideliza electoratul, dar nu va avea succes. Noi ( PDL - n.red.) am deschis aceste drumuri pentru operatiunea DA pentru Bucuresti si le-am spus asta si colegilor mei - o apreciez (actiunea de suspendare - n.red.), imi dau seama cum o fac, ca si noi avem consilieri si hai sa fim seriosi ca nu avem inteligenta cantonata doar intr-un partid politic", a mai spus presedintele Senatului.

Nu cred ca as mai candida din nou la Primaria Capitalei

Vasile Blaga a marturisit ca nu crede ca ar candida din nou la Primaria Capitalei, desi crede ca este imperios necesar ca PDL sa isi nominalizeze un candidat, cel tarziu pana in februarie.

"Probabil ca nu as candida din nou la Primaria Bucuresti, desi am invatat foarte multe in campania din 208. Am invatat sa nu las lucrurile pe ultima suta de metri si sa nu ma bazez pe speranta ca cineva mai bun ca mine va candida. Aveam sperante in Liviu Negoita si faptul ca pana la urma nu s-a materializat m-a facut pana la urma sa candidez pe ultima suta de metri. Asta a avut mai multe neajunsuri: nu am avut o pregatire sustinuta a campaniei, in primul rand psihica, deoarece bucuresteanul are orgoliul lui. Vrea sa i se propuna solutii pe limbajul lui, mai mistocaresc, iar abilitatea asta nu cred ca pot sa o am nici acum.

Iar pe de alta parte asta i-a dat posibilitatea lui Oprescu sa isi pregateasca foarte bine campania, sa se victimizeze. A fost un joc foarte inteligent facut de el si Vanghelie si le-a iesit. In schimb mi-ar fi placut sa fiu primar al Capitalei, e o functie pe care as fi onorat-o si as fi facut-o bine. Cred ca in februarie e termenul limita pana cand PDL ar trebuie sa nominalizeze un candidat PDL pentru primaria Bucuresti", a conchis Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Blaga alegeri comasate 2012, #Vasile Blaga candidatura primaria Bucuresti , #presedinte Senat