Buldogul de la Senat (Opinii)

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 12:45
4545 citiri
Buldogul de la Senat (Opinii)
Foto: Arhiva (TVR)

Daca asternuturile politicii romanesti ar fi atat de curate precum am avut senzatia privind la interviul acordat lui Ion Cristoiu de noul presedinte al Senatului, alegatorii n-ar mai avea mereu impresia ca li se umple gura de scame, deci au nevoie sa scuipe.

Nu intentionez sa produc vreo oda lui Vasile Blaga, insa nu la amintirile domniei sale de sef de vama de granita sau gestionar al ghiseului cu politisti tampiti si prea zelosi sa pandeasca miscarile adversailor politici ai sefului de la judet doresc sa ma refer. Ci la materialul prezentat la televizor, unde de multa vreme, de prea multa vreme n-am mai auzit lideri importanti, cu nume grele in ecuatia viitoarelor alegeri, care sa se exprime elegant.

Proaspat intors din exilul portocaliu, Vasile Blaga, poreclit Buldogul de prin timpurile cand la sediul central isi baga coada tizul sau, cainele Vasile, are curajul sa nu latre.

Nici ca domnul Ponta si Antonescu si nici ca trupetii pedelisti pe care juri ca-i trimit sefii la televizor in urma unui concurs de imbecilitate - exceptiile sunt putine.

Omul a stiut sa explice calm, fara sa miaune malitios ca Becali sau sa scuipe verde ca Rudel Obreja, fara sa para ca detine adevarul absolut sau ca se scoala chinuit, mananca chinuit si se culca la loc chinuit, precum Crin Antonescu, adica a la Luceafar neinteles, cum vede el temele centrale de framanta gradina Maicii Domnului, pe numele ei adevarat Romania.

Si le vede cu decenta, fara venin. Cu forta pe care o are o soapta pe care trebuie sa o auda un intreg stadion, prin urmare face liniste.

Despre comasarea alegerilor, ca ratiunea principala nu ar fi economia, ci inoportunitatea ca un an crucial pentru economia mondiala sa stea sub semnul ipocriziei electorale. Despre Mircea Geoana ca nu l-a inteles, dar ca nu il judeca. Despre Elena Udrea, ca a contractat toti banii europeni, bravo tu, despre seful statului ca a stiut sa tina partidul unit.

Despre USL ca nu se va destrama, dar ca ii intelege tactica - povestea suspendarii presedintelui are rolul de a tine electoratul mobilizat in contextul pierderii a aproape 15 procente.

Totul cu calm, parand a-si cere scuze ca exprima si el o opinie. Intelept si degajat. Ardeleneste. De la importanta functiei. De la un om normal catre romani. Cat o fi fost teatru si cat naturelul domnului Blaga, cine mai stie? Daca e prima varianta, am o veste: nimic nu-i impiedica pe politicienii care si-au facut din injuratura un mod de viata sa-si puna, la randul lor, botnita, ascultandu-i pe romanii satui de circ.

Retorica nu se bazeaza pe muschiul limbii decat la politicienii care simt ca le fuge terenul de sub picioare. Oare de ce nu ne gandim mai des la asta?

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Vasile Blaga presedinte Senat, #Vasile Blaga alegeri comasare, #Blaga Basescu PDL, #Blaga USL alegeri , #presedinte Senat