Blaga, favoritul PD-L pentru Primaria Capitalei

Duminica, 24 Februarie 2008, ora 22:02
1903 citiri
Blaga, favoritul PD-L pentru Primaria Capitalei

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, este cotat ca favorit pentru a fi desemnat candidat la Primaria Generala a Capitalei, pe care ar putea-o castiga in al doilea tur al alegerilor locale, in competitie directa cu Marian Vanghelie sau Sorin Oprescu, potrivit unui sondaj comandat de partid.

Liderii PDL au primit, duminica, rezultatele sondajelor CSOP, comandate de democrat-liberali, asupra candidatilor pentru principalele resedinte de judet, inclusiv Bucuresti, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid.

Acestea au completat ca, cel mai probabil luni, rezultatele pe fiecare judet urmeaza sa fie comunicate filialelor respective, pentru a-si elabora strategiile electorale.

Potrivit surselor citate, PDL nu isi va anunta oficial candidatii in orasele-cheie in care s-au comandat sondaje de opinie, pana cand Guvernul nu va preciza data alegerilor locale.

Problema cea mai acuta a PDL este la Primaria Capitalei, actualul edil, Adriean Videanu, refuzand categoric sa accepte o noua candidatura.

Potrivit analizelor comandate de democrat-liberali inca de anul trecut, Liviu Negoita ar reusi performanta de a castiga detasat Primaria Bucurestiul, in fata oricarui candidat. Acesta a refuzat, la randul sau, o candidatura la Primaria Generala, preferand continuarea actualului mandat la Sectorul 3, iar solicitarea sa a fost acceptata in unanimitate de conducerea PDL.

Pe de alta parte, desi a incercat sa evite candidatura la Primaria Capitalei, preferand un mandat in viitorul Guvern, Vasile Blaga este cotat de ultimul sondaj CSOP comandat de PDL ca potential castigator al alegerilor pentru Primaria Capitalei.

Potrivit surselor PDL, secretarul general al partidului ramane singura varianta castigatoare pentru Primaria Bucurestiului pe care democrat-liberalii o pot avansa in acest moment.

Conform surselor citate, Blaga ar castiga Primaria Generala in al doilea tur de scrutin, cel mai probabil in fata unui candidat din PSD, Sorin Oprescu sau Marian Vanghelie.

Răsturnare de situație la Primăria Capitalei. Candidatul care ar avea cele mai multe șanse SONDAJ
Răsturnare de situație la Primăria Capitalei. Candidatul care ar avea cele mai multe șanse SONDAJ
Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, edilul de la Sectorul 5, Popescu Piedone, ar câștiga cu 44%, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde la comanda Digi24 și...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Blaga, #sondaj, #primarie , #Sorin Oprescu