Cum vor candidatii sa lupte cu traficul din Bucuresti

Miercuri, 14 Mai 2008, ora 23:09
2157 citiri
Cum vor candidatii sa lupte cu traficul din Bucuresti

Autostrada suspendata, construita in nu mai mult de doi ani, inchiderea inelelor circulare, ridicarea gunoiului noaptea, sunt doar cateva dintre solutiile candidatilor la Primaria Capitalei pentru traficul blocat din Bucuresti.

Invitati intr-o emisiune realizata de Realitatea Tv, Ludovic Orban, Vasile Blaga, Cozmin Gusa, Sorin Oprescu si Cristian Diaconescu au propus tot felul de solutii pentru rezolvarea blocajelor de trafic. Unele dintre ele par scoase dintr-un film science fiction, in timp ce altele mustesc a mucegai, implementarea lor fiind propusa in urma cu foarte mult timp.

"Traficul este principala problema a bucuresteanului", sustine candidatul PSD, Cristian Diaconescu, care propune unele masuri pe termen scurt. Printre acestea, ridicarea gunoiului si aprovizionarea magazinelor pe timp de noapte.

Candidatul PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa, considera ca "nu exista solutii miraculoase astazi, au existat in 1998". La acel moment, un grup de cercetatori japonezi a avertizat ca traficul in Bucuresti va fi blocat in zece ani, daca nu se implementeaza o serie de masuri pentru decongestionare.

Romanul se veseleste, numarul de masini creste. "Bunastarea Bucurestiului se atesta inclusiv prin cresterea numarului de masini", a tinut sa mentioneze candidatul PD-L la fotoliul de edil al Capitalei, Vasile Blaga, care considera ca o solutie pentru trafic este inchiderea inelelor circulare.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, propune un proiect similar cu cel al lui Vasile Blaga, care contine inchiderea inelelor circulare, dar la care adauga extinderea sistemului de semafoare inteligente. Mai mult, vorbeste si despre crearea mai multor strazi cu sens unic, neuitand sa vorbeasca nici despre interzicerea ridicarii gunoiului pe timp de zi.

Autostrada autostrazilor

O solutie miraculoasa este continuta in programul independentului Sorin Oprescu. O autostrada suspendata, care sa taie orasul de la nord la sud. Fostul PSD-ist vorbeste si despre mai multi agenti de circulatie, mai ales la orele de varf.

"Este o autostrada fenomenala, din tara autostrazilor, care se va face in maxim doi ani", a explicat singurul candidat independent la Primaria Capitalei. La exclamatiile de neincredere formulate de contracandidati, a tinut sa mentioneze ca nu l-a pacalit nimeni. Va face o autostrada de 25 de kilometri, suspendata, pe piloni.

"Toate chestiunile prezentate aici sunt valabile, dar necesita timp, necesita investitii", a concluzionat Sorin Oprescu.

Fata de 1990, numarul de autovehicule inmatriculate in Capitala a crescut de circa sase ori, asta in timp ce reteaua stradala a ramas, cu mici exceptii, la dimensiunile de atunci.

55% din suprafata carosabila a Bucurestiului - atat ar ocupa autovehiculele din Capitala daca ar iesi pe strazi in acelasi moment. Daca masinile ar incerca sa foloseasca in acelasi timp strazile principale, nu ar incapea decat jumatate din ele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Primaria Capitalei, #candidati, #Cozmin Gusa, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga, #trafic, #Ludovic Orban, #Cristian Diaconescu, #solutii , #Sorin Oprescu