Miorita electorala de la Bucuresti

Marti, 10 Iunie 2008, ora 19:06
3564 citiri
Miorita electorala de la Bucuresti

Campania electorala pentru Primaria Capitalei, o companie "murdara", cu iz de blat, demonstreaza inca o data, daca era nevoie, caracterul pur mioritic al candidatilor: doi se intalnesc sa-l "hacuiasca" pe al treilea, a acuzat, marti, senatorul PNL Ioan Ghise.

Dupa ce senatorul independent Sorin Oprescu i-a acuzat pe Miron Mitrea si pe candidatul PD-L la Primaria Capitalei Vasile Blaga ca s-au intalnit pentru a pune la cale rezultatul turului doi al alegerilor locale din Bucuresti, Ghise spune ca bucurestenilor li se serveste balada Miorita in context politic.

"Cei doi ciobani, (Miron Mitrea si Vasile Blaga n.r.), s-au intalnit sa-l hacuiasca pe al treilea (Sorin Oprescu n.r.)", a apreciat liberalul Ioan Ghise.

Sorin Oprescu a acuzat, marti, ca "Vasile Blaga si Miron Mitrea si-au impartit sectoarele Capitalei, ca la Yalta, pe un servetel". "Dar nu m-au invins pe mine, ci au ingenuncheat bucurestenii", a adaugat candidatul independent la Primaria Capitalei, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul de campanie.

Oprescu ne-a servit o noua telenovela

Dupa ce sistemul ticalosit i-a permis lui Oprescu sa candideze la Primaria Capitalei, politicienii ostili independentului de politica si dependent de bucuresteni, cum insusi s-a caracterizat, spun ca doctorul a servit bucurestenilor o noua telenovela.

Potrivit deputatului PD-L Ionut Popescu, "Oprescu ne-a servit alta telenovela: servetelul. Inca o fumigena din evantaiul de fumigene pe care le-a lansat Oprescu".

Pe de alta parte, deputatul PSD Dan Mihalache considera ca aflandu-ne in ultima saptamana de campanie, s-a pus in miscare "o masinarie de produs scenarii".

In ceea ce priveste acuzele de blat ale lui Oprescu, Mihalache explica sensibilitatea fostului social-democrat fata de fraudarea alegerilor prin prisma experientelor anterioare: "Oprescu are o sensibilitate fata de blat din experientele anterioare".

Totodata, Dan Mihalache spune ca in ciuda fervoarei cu care Oprescu isi apara independenta si promite ca nu se va intoarce in partidul al carui membru a fost aproape 17 ani, "Vasile Blaga incearca sa-l lipeasca pe Oprescu de Iliescu si de PSD".

Ducand mai departe scenariul intalnirii Mitrea-Blaga, vicepresedintele PRM se intreaba cine sta in spatele lui Mitrea, "care nu tranzactioneaza votul lui, ci al celorlalti".

In plus, Bolcas a adus aminte ca cel care a lansat moda blaturilor a fost presedintele Traian Basescu. "Basescu ne-a indemnat sa existe blaturi", a criticat vicepresedintele PRM.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#Bucuresti, #campanie, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga, #miorita , #Sorin Oprescu