Presa de astazi: Buldogul si Doctorul, final la fotografie

Luni, 02 Iunie 2008, ora 07:14
1321 citiri
Presa de astazi: Buldogul si Doctorul, final la fotografie

Lupta stransa intre Blaga si Oprescu, ne anunta luni, Evenimentul Zilei. Candidatul PDL la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, si independentul Sorin Oprescu se vor duela, peste doua saptamani, pentru fotoliul de edil sef al Bucurestiului.

Potrivit unui sondaj INSOMAR, realizat la comanda Realitatea, democrat-liberalul a obtinut 31,5%, cu un procent mai mult ca doctorul Oprescu, al carui program electoral a fost votat de 30,5 la suta dintre cei care s-au prezentat la urne duminica. Potrivit unui alt sondaj, realizat de CCSB, Vasile Blaga are 33 de procente, iar Oprescu 30%.

In clasamentul INSOMAR, Ludovic Orban (PNL) a fost votat de 13,7% dintre alegatori, Cristian Diaconescu (PSD) de 9,9% dintre cei care s-au prezentat la urne. Acestia sunt urmati de Cozmin Gusa (PIN) cu 5,1%, de Daniel Fuciu (PNG-CD) cu 2,3%, Aurelian Pavelescu (PNTCD) cu 2,1% si Codrin Stefanescu (PC) cu 1,2 %.

Blaga si Oprescu, umar la umar pentru Capitala, titreaza Gandul. Lupta dura pentru Primaria Bucurestilor: democrat-liberalul Vasile Blaga si independentul Sorin Oprescu vor intra in turul al doilea, dupa ce estimarile institutelor de sondaj arata ca cei doi au obtinut scoruri foarte apropiate.

Astfel, conform exit poll-ului (sondajului la urne) INSOMAR, comandat de Realitatea TV, Blaga a obtinut 31,5 la suta din voturi si Oprescu - 30,5 la suta. Pe locurile urmatoare - liberarul Ludovic Orban (13,7 la suta), pesedistul Cristian Diaconescu (9,9 la suta) si presedintele PIN Cozmin Gusa (5,1 la suta).

Gandul mai noteaza ca duminica, in traditionalul sediu de campanie al PD-L, atmosfera a fost una linistita, spre optimism. Candidatul democrat-liberal Vasile Blaga, insotit de seful lui de campanie, Liviu Negoita, si de actualul primar general, Adriean Videanu, au fost singurii membri de partid care au populat cladirea din Modrogan 22, pentru putin timp.

Cei trei, dupa cateva schimburi de amabilitati cu ziaristii, in care sustineau ca nu sunt ingrijorati de rezultate, au parasit sediul de campanie, au facut un tur al filialelor de sectoare, pentru a vedea, in teren, care este situatia.

Agitatia campaniei electorale a inceput sa se simta doar in jurul orelor 16:00, cand Vasile Blaga si ceilalti membri din staff-ul sau de campanie au revenit de pe teren. La revenire, optimismul era acelasi, dar Vasile Blaga a refuzat sa comenteze rezultatele preliminare din exit-polluri, care relevau ca ar fi cu cateva procente inaintea principalului sau contracandidat, Sorin Oprescu.

Blaga-31%, Oprescu-30%, este titlul din Romania libera, care precizeaza ca, surpriza scrutinului de duminica pentru alegerile locale este, potrivit estimarilor, plasarea pe primul loc la Capitala a candidatului PD-L, Vasile Blaga, in ciuda tuturor sondajelor din ultima vreme, ce-l anuntau pe primul loc pe candidatul independent Sorin Oprescu.

Sondajele confirma victoriile din primul tur ale unor candidati foarte bine plasati. Potrivit Insomar, Liviu Negoita (PD-L) la sectorul 3 (75,2%) si Neculai Ontanu (PSD) la sectorul 2 (52,8%) au castigat inca din primul tur de scrutin.

La sectorul 1, finala se va derula intre Andrei Chiliman PNL (38,6%) si Razvan Murgeanu (35,5%), la sectorul 4 intre Cristian Popescu de la PC (35,8%) si Radu Silaghi de la PD-L (28%), la sectorul 5 intre Marian Vanghelie de la PSD (41,5%) si Sebastian Bodu de la PD-L (22,5%), iar la sectorul 6 intra in finala Cristian Poteras PD-L (34,2%) si Dan Darabont de la PSD (31,1%).

Buldogul si Doctorul, final la fotografie, titreaza Cotidianul. Candidatul PD-L, Vasile Blaga, a castigat primul tur al alegerilor locale din Capitala, conform unui sondaj exit poll, realizat de Insomar. Pedelistul a obtinut 30,9% din voturi si il va intalni in turul doi pe independentul Sorin Oprescu, creditat cu 30,7%. Pe locul 3 s-a clasat liberalul Ludovic Orban - 13,7%, urmat de pesedistul Cristian Diaconescu cu 9,9%.

La Consiliul Local al Municipiului Bucuresti, PD-L a obtinut cele mai multe voturi - 36,5%, urmat de PSD cu 25,7 procente si PNL cu 15,5%. Liberalul Andrei Chiliman a castigat primul tur al alegerilor din sectorul 1, cu 38,6% si se va duela in turul doi cu pedelistul Razvan Murgeanu cu 35,5%.

Pesedistul Daniel Tudorache a scos doar 15,6%. La sectorul 2, pesedistul Neculai Ontanu a castigat alegerile din primul tur, cu 52,8%, pedelistul Dan Cezar Ionescu, obtinand doar 22,1%. Un alt castigator din primul tur este actualul primar al sectorului 3, pedelistul Liviu Negoita.

Blaga rastoarna sondajele, ne anunta Ziua. Vasile Blaga (PD-L) si Sorin Oprescu (independent) se vor bate in finala pentru Bucuresti, releva exit-poll-urile INSOMAR, prezentat de Realitatea TV si CCSB (Antena 3), date publicitatii duminica seara dupa inchiderea urnelor.

Daca in timpul campaniei, cercetarile sociologice il dadeau pe "doctor" pe primul loc, sondajele facute la iesirea de la vot au rasturnat clasamentul, "buldogul" instalandu-se pe prima pozitie. Rezultatele oficiale vor fi cunoscute in urmatoarele zile.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#2008, #Blaga, #Oprescu, #alegeri locale , #Sorin Oprescu