Rezultate alegeri BEM: Sorin Oprescu se distanteaza de Vasile Blaga (VIDEO)

Luni, 16 Iunie 2008, ora 10:30
3228 citiri
Rezultate alegeri BEM: Sorin Oprescu se distanteaza de Vasile Blaga (VIDEO)

Independentul Sorin Oprescu a castigat, potrivit primelor rezultate oficiale, Primaria Capitalei, cu 55,53% din voturile bucurestenilor, cu peste 10 procente mai mult decat contracandidatul sau, democrat-liberalul Vasile Blaga (43,7%).

Sorin Oprescu a devenit noul primar al Capitalei, cu peste 55 de procente din voturile exprimate duminica de bucuresteni, potrivit rezultatelor partiale anuntate de Biroul Electoral Municipal, dupa numararea a 96% din buletinele de vot.

In ceea ce priveste situatia pe sectoare, BEM a anuntat rezultatele de la sectoarele 1, 4 si 6, in timp ce la sectorul 5 voturile inca nu au fost centralizate.

Astfel, la sectorul 1, liberalul Andrei Chiliman a castigat alegerile cu 55,53% din voturi, devansandu-l pe democrat-liberalul Razvan Murgeanu.

Primaria sectorului 4 a fost castigate de conservatorul Cristian Popescu Piedone, care a obtinut 65,55% din voturi, fata de Radu Silaghi (PD-L), care a castigat doar 34,44%.

La sectorul 5, se asteapta numaratoarea voturilor in 40 de sectii de votare, dar exit-poll-urile realizate duminica la iesirea de la urne il indicau drept castigator pe social-democratul Marian Vanghelie.

Sectorul 6 a fost castigat de Partidul Democrat-Liberal, prin Cristian Poteras, care a obtinut un nou mandat de primar, cu 54,77% din voturi. Contracandidatul sau de la PSD, Dan Darabont, a primit 45,22% din voturile valabil exprimate.

BEM solicita o ancheta privind lipsa buletinelor de vot

BEM va solicita Prefecturii o ancheta cu privire la cele aproximativ 35.000 de buletine de vot lipsa la nivelul sectoarelor Capitalei.

Presedintele BEM, Ileana Danaila, a declarat ca nu exista o explicatie motivata pentru lipsa buletinelor si ca argumentul reprezentantilor Monitorului Oficial, cum ca eroarea ar fi una de tiparire, nu este valabil.

"Afirmatia lor ca, din cauza erorii tehnice si umane, nu s-au tiparit buletinele, nu este suficienta, trebuie argumentata", a explicat Ileana Danaila, care a precizat insa ca lipsa celor 35.000 de buletine nu a afectat procesul de vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie, #Sorin Oprescu, #Vasile Blaga, #Piedone, #rezultate alegeri , #Sorin Oprescu