Blaga: Agentia Nationala Antidrog ar putea redeveni agentie guvernamentala

Joi, 04 Martie 2010, ora 21:49
1138 citiri
Blaga: Agentia Nationala Antidrog ar putea redeveni agentie guvernamentala

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, joi, la bilantul institutiei pe 2009, ca desfiintarea Agentiei Nationale Antidrog (ANA) nu a avut la baza o analiza corect fundamentata, iar sansele ca ANA sa redevina agentie guvernamentala sunt mari.

Blaga a precizat ca, in 2009, cantitatea de droguri confiscata a crescut de patru ori fata de anul 2008, informeaza Mediafax.

Anul trecut s-a inregistrat cea mai mare captura de droguri din ultimii 10 ani, respectiv 1,2 tone de cocaina, in valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari.

Referitor la lupta antidrog, Blaga a subliniat ca trebuie intensificate activitatile de prevenire si consiliere, inclusiv prin regandirea rolului si locului celor doua structuri specializate - ANA si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP).

"Desfiintarea celor doua structuri nu a avut la baza o analiza corect fundamentata, cu atat mai mult cu cat au fost irosite foarte multe oportunitati de finantare externa", a spus Blaga.

Intrebat care sunt sansele ca ANA sa redevina agentie guvernamentala, Blaga a spus ca acestea sunt mari.

Consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, Iulian Fota, a declarat, joi, la prezentarea bilantului MAI, ca au existat unele greseli ale autoritatilor pe partea de lupta antidrog, subliniind la acest capitol desfiintarea Agentiei Nationale Antidrog.

La sfarsitul lunii ianuarie, cu ocazia prezentarii bilantului Politiei Romane, Blaga i-a atras atentia sefului acestei institutii, Petre Toba, intrebandu-l daca a fost bine ca s-a redus numarul de agentii si s-a promovat restructurarea.

Agentia Nationala Antidrog a trecut, din 16 martie 2009, din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor la Inspectoratul General al Politiei Romane, in urma reorganizarii MAI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Vasile Blaga ANA, #Blaga desfiintare ANA, #bilant ANA 2009 , #stiri Vasile Blaga