Blaga, denuntat din nou: Seful Nei Guard ar fi spus ca i-a cerut sa-l ajute pe ginerele sau - surse

Vineri, 22 Mai 2015, ora 17:59
7097 citiri
Blaga, denuntat din nou: Seful Nei Guard ar fi spus ca i-a cerut sa-l ajute pe ginerele sau - surse

Seful firmei de protectie si paza Nei Guard, Mihai Neicu, le-a spus anchetatorilor, in dosarul lui Andrei Rudeanu, ca Vasile Blaga i-ar fi cerut in 2011, la sediul PD din Bucuresti, sa-l ajute pe ginerele sau sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si private, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat, vineri, pentru Mediafax, ca numele copresedintelui PNL Vasile Blaga apare in dosarul de evaziune fiscala in care este urmarit penal ginerele acestuia, Andrei Rudeanu, dosar instrumentat de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, respectiv intr-o declaratie facuta in calitate de martor de catre seful firmei de paza Nei Guard, Mihai Neicu, cercetat si el pentru acelasi gen de fapte.

Potrivit surselor judiciare, care citeaza din documente ale anchetatorilor, Mihai Neicu a dat o declaratie ca martor in dosarul lui Andrei Ionut Rudeanu, in care ar fi aratat ca ajutorul nemijlocit pe care el personal si unul dintre administratorii firmei sale i l-ar fi acordat ginerelui lui Vasile Blaga si implicit companiei sale de paza nou create a venit ca urmare a unei presupuse rugaminti facute de Blaga, in anul 2011, referitoare la Rudeanu.

Sursele citate au precizat ca anchetatorii redau in documente declaratia lui Mihai Neicu: "In perioada septembrie 2010 - primavara anului 2011, am fost solicitat de numitul Blaga Vasile la o discutie la sediul Partidului Democrat, din municipiul Bucuresti, Aleea Modrogan.

Cu ocazia acestei discutii, acesta mi-a solicitat sa-l ajut pe ginerele sau, numitul Rudeanu Ionut, care isi infiintase societatea de paza si protectie Axis Corporate Security, sa obtina contracte de paza cu institutii de stat si companii private, si sa il ajut in managementul acestei societati (recrutarea de personal, dotare, intocmirea documentatiei necesare, participari la licitatiile publice etc) ".

Intalnire cu fiica si ginerele lui Blaga

Neicu le-ar mai fi spus anchetatorilor ca, in urma discutiei sale cu Blaga, s-ar fi intalnit, chiar a doua zi, cu Andrei Rudeanu si cu sotia acestuia, Agathe Rudeanu, la Hotelul Phoenicia din Bucuresti, pentru o discutie legata de dezvoltarea Axis Corporate Security.

Dupa discutii, Neicu ar fi convenit cu sotii Rudeanu ca firma acestora sa isi desfasoare activitatea la etajul unu al cladirii, unde isi avea sediul compania sa, Nei Guard, iar in continuare l-ar fi ajutat pe ginerele lui Blaga sa obtina diverse contracte de paza, prin recomandarile pe care i le-ar fi dat prin diversi beneficiari, sustin sursele citate.

Seful firmei Nei Guard ar mai fi aratat, in declaratia sa, citata de sursele judiciare: "In urma sprijinului acordat de catre mine, numitul Rudeanu prin firma Axis a obtinut mai multe contracte importante de paza, respectiv cu administratia domeniului public si privat sector 4 Bucuresti, Spitalul 'Marie Curie' din Bucuresti, lantul de hipermarketuri Carrefour si altele pe care nu mi le amintesc precis".

O alta licitatie la care ar fi participat si castigat SC Nei Guard si Axis Corporate Security ar fi fost, conform declaratiei lui Neicu date in fata anchetatorilor, cea de la Administratia Nationala a Drumurilor filiala Timisoara, pentru furnizare de servicii de paza. Neicu le-a fi spus procurorilor ca, dupa castigarea acestei licitatii, a decis sa-si retraga compania din consortiu, pentru a ramane doar Axis Corporate Security.

Sursele judiciare au mai aratat ca, in timpul audierilor de joi, Andrei Rudeanu nu a recunoscut acuzatia care i se aduce.

Ionut Andrei Rudeanu, a fost arestat preventiv, vineri dupa-amiaza, in urma unei decizii a judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti.

Ginerele lui Vasile Blaga a fost arestat preventiv

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, despre retinerea ginerelui sau, Andrei Rudeanu, ca ii pare rau de aceasta situatie, dar ca, pana la urma, fiecare isi duce crucea, iar daca a gresit, va trebui sa plateasca, adaugand ca spera ca acesta isi va dovedi nevinovatia.

Blaga, despre ginerele retinut: Fiecare isi duce crucea, daca a gresit, sa plateasca

Andrei Rudeanu a fost retinut joi, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

Perchezitii la firma de paza a ginerelui lui Vasile Blaga (Video)

Vasile Blaga a fost denuntat si in dosarul lui Darius Valcov. Copresedintele PNL ar fi intervenit pentru castigarea licitatiilor in judetul Olt, pentru care fostul primar al Slatinei Darius Valcov ar fi primit 20 la suta din valorea sumelor incasate.

Valcov a spus la detectorul de minciuni ca Blaga a intervenit pentru castigarea licitatiilor - rechizitoriu

Blaga explica denuntul lui Valcov la adresa sa: Probabil vrea sa scape, ca si altii, de pedeapsa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Vasile Blaga denuntat ginere, #Vasile Blaga ginere, #Vasile Blaga Nei Guard , #stiri Vasile Blaga