Blaga modifica regulamentul pentru permisul auto

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 22:16
10201 citiri
Blaga modifica regulamentul pentru permisul auto
Foto: scoaladesofericombi.ro

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a emis un ordin de modificare a procedurii de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, abrogand noua articole existente.

Proiectul este supus dezbaterii publice pana in 15 octombrie, scrie Evenimentul Zilei online.

Proba teoretica si cea practica se sustin la acelasi serviciu comunitar

Potrivit ordinului, examinarea pentru obtinerea permisului se efectueaza la serviciile publice comunitare pe raza in care solicitantii au domiciliul, resedinta sau rezidenta normala.

In cazul cetatenilor UE aflati la studii in Romania, permisul se solicita la serviciul public comunitar de pe raza unitatii de invatamant la care sunt inscrisi, prevede articolul 3 modificat.

In plus, militarii sau persoanele care se pregatesc sa faca parte din sistemul national de aparare isi pot obtine permisul la serviciul public comunitar din apropierea unitatii in care acestia se pregatesc.

Proba teoretica si cea practica se sustin la acelasi serviciu comunitar, mai arata articolul 3, iar examinatorii trebuie sa fie atestati de Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul MAI.

Calculator si cod de bare, poligon si examen de noapte

Candidatii vor sustine proba teoretica in sistem informatic, completand raspunsurile prin atingerea unui ecran. Accesul la examen se face in baza unui bon de ordine ce contine un cod de bare, pentru identificare, valabil numai in ziua testarii.

In plus, proba practica se poate sustine in poligon si/sau pe traseu, inclusiv dupa lasarea serii, mai prevede articolul 4 modificat.

Proba teoretica se poate sustine si in limba materna, la cererea candidatului, sau intr-o limba de circulatie internationala, se arata in articolul 6 al ordinului.

Proba practica, cu progamare, cea teoretica, oricand

Programarea probei practice se face cu cel putin sapte zile inaintea sustinerii acesteia, iar candidatii trebuie sa se prezinte la unitatea autoritzata cu cel putin trei zile inaintea examenului, pentru finalizarea inscrierii.

Proba teoretica se poate sustine fara programare, in orice zi pana in ziua anterioara probei practice, potrivit articolului 8.

Alte modificari se refera la documentele necesare candidatului precum si la intrebarile de acomodare care vor fi elaborate de elaborate si administrate de Directia regim permise, la nivelul intregii tari.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#modificare regulament examen auto, #modificare regulament permis conducere , #stiri Vasile Blaga