Liderul PSD Covasna: Vasile Blaga a fost in vizita pentru a curta UDMR

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 20:50
661 citiri
Liderul PSD Covasna: Vasile Blaga a fost in vizita pentru a curta UDMR
Foto: Arhiva

Presedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, considera ca vizita ministrului Dezvoltarii, Vasile Blaga (foto), in judetul Covasna, a avut rolul de "curtare" a UDMR, pentru o posibila guvernare comuna.

"Desigur ca misiunea d-lui Blaga este aceea de a curta si de a stabili relatii bune cu UDMR. Pe mine ma bucura aceasta misiune pentru ca judetul are de castigat prin proiectele si banii pe care ministerul d-lui Blaga ii da in acest judet pentru asigurarea acestei prietenii.

Il anunt totusi ca UDMR este o formatiune foarte pragmatica si extrem de liber schimbista si cred ca mai nou principalul lor deziderat este cu orice pret la guvernare", a declarat Horia Grama, joi, in cadrul unei conferinte de presa.

Deputatul covasnean a completat ca prin ceea ce face si modul in care se comporta PD-L la guvernare si in politica romaneasca da dovada ca este un partid care isi ataca mereu partenerii si care provoaca crize si scandaluri in coalitiile la care participa.

In acest context, este posibil, spune Grama, in curand nicio forta politica romaneasca nu va mai vrea sa coalizeze cu democrat liberalii.

In ceea ce priveste ruperea protocolului dintre PD-L si PSD pe plan local, presedintele PSD Covasna sustine ca omologul sau de la PD-L i-ar fi spus ca, de fapt, el nu a vorbit despre o rupere pe plan local, ci au hotarat sustinerea ruperii protocolului la nivel central, intrucat la nivel local nu au ce sa le reproseze social-democratilor.

"Am mai intrebat si eu, nici altii nu stiu exact ce s-a hotarat la sedinta aia, o dau pe dupa visin, au cazut si ei in cursa asta intinsa de la Bucuresti de a sustine ruperea coalitiei. Nu s-a intamplat, cine vrea sa rupa, sa rupa, au posibilitatea sa restructureze Guvernul, sa scoata ministrii PSD, dar s-o faca ei, noi suntem lucizi si stim ca trebuie asigurata in lunile astea grele guvernarea corecta a tarii si crizei, cu poticnelile care sunt, cu anumite ineficiente, asta e, ni le asumam pana la alegerile prezidentiale trebuie sa existe un echilibru", a mai spus Grama.

In opinia acestuia, pe plan local trebuia sa existe o solidaritate intre cele doua formatiuni, avand in vedere ca UDMR detine monopolul, Grama spunand despre organizatia PD-L Covasna ca nu ar fi capabila sa ia decizii foarte lucide, ci "s-au speriat de o mica solicitare de la centru". "Ar trebui sa aiba mai mult curaj si mai multa personalitate in ceea ce fac", a conchis Horia Grama.

Cu ocazia vizitei sale de vinerea trecuta in judetul Covasna, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a afirmat ca nu au inceput niciun fel de discutii cu UDMR despre o posibila guvernare comuna, dar nu exclude o colaborare cu Uniunea daca actuala coalitie nu va rezista.

Vasile Blaga a spus ca vor vedea in ce masura coalitia functioneaza, accentuand ca PDL este loial protocolului de colaborare cu PSD, dar el nu exclude o colaborare cu UDMR in eventualitatea in care coalitia nu va functiona.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#PSD Covasna, #Vasile Blaga , #stiri Vasile Blaga