Presa de astazi: Blaga - lansat la primarie, Mitrea - scos la incalzire

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 00:14
1383 citiri
Presa de astazi: Blaga - lansat la primarie, Mitrea - scos la incalzire

Rocade la PD-L si PSD, titreaza miercuri Romania libera. Lansat oficial marti la iarba verde, intr-un parc din sectorul trei, oradeanul Vasile Blaga va fi candidatul PD-L la Primaria Capitalei. Actualul primar ramane simplu sustinator.

Vasile Blaga a declarat ca multumeste partidului pentru incredere si ca este onorat de aceasta nominalizare, sustinand ca va castiga functia de edil al Capitalei. Blaga a fost laudat atat de Adriean Videanu, actualul primar ("Blaga e un om mai puternic decat mine"), cat si de primarul sectorului trei, Liviu Negoita, care ii va fi sef de campanie.

Nominalizarea lui Blaga a obligat celelalte partide sa se replieze rapid. Cel mai repede s-a miscat liderul PSD, Mircea Geoana, care l-a convocat de urgenta in biroul sau pe Marian Vanghelie. L-a anuntat ca Miron Mitrea este preferatul liderilor social-democrati pentru a concura cu Blaga.

In fata amenintarii ca va pierde sefia filialei Bucuresti daca nu renunta la candidatura, Vanghelie a acceptat sa-l ajute pe Mitrea, spun surse citate de Romania libera. Se va merge, cel mai probabil, in tandem: Mitrea, primar-Vanghelie, viceprimar. O decizie a PSD urmeaza a fi validata vineri, prin devansarea sedintei Comitetului executiv central care initial fusese programata pentru saptamana viitoare.

Negoita, propteaua lui Blaga, consemneaza Ziua. Candidatura lui Vasile Blaga la Primaria Bucurestilor a fost lansata fara fast, intr-un mic parc, "Titanii", din Sectorul 3. Au lipsit steguletele si balonasele portocalii si activistii rasturnati cu sutele din autobuze.

In loc de toate astea, Blaga si seful sau de campanie, primarul Liviu Negoita, au preferat sa faca socializare cu mamicile care isi scosesera copiii sa se joace cu galetusa prin nisip. O parte din liderii PD-L au venit sa-l sustina pe Blaga la primul contact cu electoratul bucurestean care, in cazul de fata, era alcatuit din batranei care stateau linistiti pe banci si tinere mame.

De asemenea, Blaga a fost insotit de personalitati din lumea culturala: actorul Marcel Iures, regizorul Alexandru Darie si actorul Tudorel Filimon. Daca primarul Negoita se simtea in largul sau, fiind vorba de un parc construit in timpul mandatului, lucru pentru care a fost felicitat in mod repetat, Blaga parea mai rigid, chiar usor stingherit de contactul cu "masele".

Duelul generalilor pentru Bucuresti, este titlul din Adevarul. Secretarul general al PD-L Vasile Blaga si fostul secretar general al PSD Miron Mitrea incing cea mai apriga lupta electorala pentru Primaria Bucurestiului

Vasile Blaga este oficial candidatul democrat-liberalilor pentru Capitala. Pentru a nu pierde prea mult timp de campanie, pesedistii au intrat in alerta si, in cateva ore, au decis: Miron Mitrea va fi reprezentantul PSD.

El nu este inca anuntat oficial, dar va primi unda verde de la partid la sfarsitul saptamanii. PSD a mai pregatit o rocada-surpriza: Viorel Hrebenciuc va fi directorul de campanie al social-democratilor, in locul lui Mitrea.

Gardianul ne anunta ca Blaga bate la usa Primariei Capitalei. Cu o intarziere de peste 20 de minute, timp in care au asteptat cuminti sa-si incheie discursul televizat seful de la Cotroceni, democrat-liberalii au anuntat candidatura lui Vasile Blaga la Primaria Capitalei.

Lansarea a avut loc la iarba verde, intr-unul din parcurile din sectorul 3, amenajate de edilul Liviu Negoita. Multumit de ceea ce a facut in sector, edilul de la 3 a anuntat ca nu-si mai face campanie ca si candidat pentru un nou mandat, ci se va ocupa exclusiv de coordonarea campaniei lui Blaga pentru PMB.

De altfel, odata intrat in competitie, secretarul general al PD-L cedeaza postul de coordonator al campaniei la nivel national lui Adriean Videanu si Gheorghe Flutur.

Si tot din Gardianul aflam ca Miron Mitrea va fi candidatul partidului la Primaria Capitalei, anuntul oficial urmand a fi facut vineri, cand a fost stabilita si sedinta Comitetului Executiv al formatiunii, potrivit unor surse din PSD. Decizia a fost luata marti, in urma unei sedinte restranse a unor lideri social-democrati la sediul de campanie al PSD din Cotroceni.

Blaga - lansat la primarie, Mitrea - scos la incalzire, titreaza si Evenimentul Zilei, precizand ca PDL si-a anuntat candidatul pentru Bucuresti iar PSD mai amana cateva zile anuntul oficial.

Vasile Blaga a fost lansat marti drept candidatul PDL pentru Primaria Capitalei, cu binecuvantarea edilului sectorului 3, Liviu Negoita, si a actorului Marcel Iures. In acelasi timp, la sediul de campanie al PSD, a fost convocata in regim de urgenta o sedinta, unde Marian Vanghelie si-a anuntat retragerea, propunandu-l in schimb pe Miron Mitrea.

"Daca organizatia din Bucuresti va gasi de cuviinta sa faca alta propunere, eu pot fi candidatul Bucurestiului", a spus Mitrea. Mircea Geoana, prezent la discutii, a agreat ideea, urmand ca organizatia de Bucuresti sa se reuneasca pentru a-l propune oficial.

Candidatura lui Mitrea a fost confirmata si de liderii organizatiei de Bucuresti. "Miron Mitrea il va bate pe Blaga, pentru ca a venit vremea ca la Primaria Capitalei sa vina un om care are proiecte concrete pentru a scoate Bucurestiul din haosul creat de PDL", a declarat Ana Birchall, purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti. Decizia oficiala va fi luata vineri la sedinta Comitetului Executiv.

Cotidianul ne spune ca desi candideaza pentru Primaria Capitalei, Vasile Blaga este bucurestean de doar 27 de zile. Candidatul PD-L la Primaria Capitalei s-a declarat marti, la lansare, bucurestean prin adoptie. Ce n-a spus Vasile Blaga este ca el are buletin de Bucuresti din 13 martie 2008.

"Iubesc Bucurestiul! Sunt bucurestean prin adoptie". Este marturisirea facuta de Vasile Blaga marti, cu ocazia lansarii sale oficiale in cursa pentru Primaria Capitalei. Insa, potrivit datelor de la Evidenta Populatiei, Vasile Blaga detine buletin de Bucuresti abia din 13 martie 2008, adica de doar 27 de zile.

Pana la aceasta data, Vasile Blaga a detinut buletin de Oradea. Blaga a cumparat in luna ianuarie o locuinta de lux in Bucuresti. Imobilul este situat pe Aleea Modrogan 4A, adica peste drum de sediul central al PD-L, si valoreaza 860.000 de euro. Blaga a cumparat aceasta locuinta de la Verestoy Attila, senator UDMR. Este prima locuinta proprietate personala a lui Vasile Blaga, el locuind pana acum ori la Oradea (pe Strada Closca nr. 33), ori in vilele de protocol ale statului.

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#Mitrea, #Blaga, #primarie, #Bucuresti , #stiri Vasile Blaga