Vasile Blaga i-a spus lui Eric Besson ca nu se fac expulzari colective

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 22:55
1019 citiri
Vasile Blaga i-a spus lui Eric Besson ca nu se fac expulzari colective

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a intalnit joi cu ministrul francez pentru Imigratie, Integrare si Identitate Nationala, Eric Besson si cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, si au convenit sa fie aprobat cat mai curand Planul comun privind combaterea infractionalitatii, dar a precizat ca expulzarea trebuie facuta dupa o anumita procedura.

Vasile Blaga a subliniat importanta respectarii stricte a principiului liberei circulatiei a persoanelor in spatiul comunitar, conform legislatiei europene in vigoare, si, de asemenea, faptul ca problema rromilor necesita o abordare europeana, in completarea eforturilor nationale ale tarilor de origine si tarilor de destinatie, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Ministrul de Interne a reiterat ideea ca Romania doreste intarirea colaborarii politienesti inclusiv prin cresterea numarului de politisti romani care lucreaza in Franta si a subliniat faptul ca infractionalitatea cu autori romani in Franta are o pondere redusa in cifra globala a infractionalitatii cu autori cetateni straini in Franta.

In ceea ce priveste problematica expulzarii - care, spre deosebire de repatrierea voluntara, implica faptul ca persoanele vizate au savarsit o infractiune - Vasile Blaga a precizat ca decizia de expulzare trebuie sa fie bazata exclusiv pe comportamentul individual.

Vasile Blaga i-a spus oficialului francez ca nu pot fi efectuate expulzari colective, deoarece legislatia europeana prevede o serie de garantii procedurale in acest sens.

Ministrul de Interne a precizat ca acest lucru inseamna ca persoana trebuie sa fie notificata in scris despre o astfel de decizie, sa i se precizeze motivele care au stat la baza deciziei, instanta unde poate ataca o astfel de decizie si termenul in care poate contesta masura. Mai mult, termenul acordat pentru parasirea teritoriului nu poate fi mai mic de o luna de la data notificarii, cu exceptia cazurilor de urgenta care trebuie foarte bine justificate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Blaga Eric Besson, #intalnire problema rromi Franta , #stiri Vasile Blaga