Basescu i-a cerut lui Blaga sa nu demisioneze

Luni, 16 Iunie 2008, ora 15:56
1991 citiri
Basescu i-a cerut lui Blaga sa nu demisioneze

Presedintele Traian Basescu si liderii PDL i-au cerut lui Vasile Blaga, duminica seara, dupa anuntarea pierderii Primariei Capitalei, sa nu demisioneze de la conducerea filialei PDL Bucuresti.

Potrivit Gandul online, care citeaza Mediafax, Traian Basescu si liderii PD-L au sustinut ca demisia lui Blaga ar slabi forta filialei Bucuresti si ar declansa razboiul politic intern in partid.

Conform surselor citate, se pare ca Vasile Blaga a fost convins de aceste argumente si nu numai ca nu va demisiona, dar chiar va pregati si coordona viitoarea campanie electorala pentru alegerile generale si in Capitala, dar si la nivel national, ca si pana acum.

Democrat-liberalii s-au resemnat duminica seara in fata ecranelor televizoarelor pe care curgeau rezultatele care confirmau pierderea Primariei Capitalei, moment urmat de o sedinta de o ora jumatate cu Traian Basescu.

Pedelistii nu au venit in fata camerelor de luat vederi decat cu doua minute inainte de ora 21,00. Si-au sustinut candidatul Emil Boc, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, Monica Iacob Ridzi, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Sebastian Bodu si Valeriu Stoica - singurul dintre ei care zambea.

Blaga a avut un discurs eliptic, cu poticneli, in care a tinut sa sublinieze ca strategia sa de campanie a fost corecta, in conditiile in care aceasta a fost contestata, neoficial, chiar de presedintele Traian Basescu.

Democrat-liberalii nu au ascuns ca il asteapta pe presedinte, care a sosit la volanul autoturismului sau Volkswagen, dar a plecat pe scaunul din drepta. Venit sa dea un mesaj public de sustinere, el a petrecut in cladirea din Modrogan 22 in jur de o ora si jumatate, timp in care jurnalistilor nu li s-a mai permis accesul in sediu.

La sosirea la sediul PD-L, presedintele Traian Basescu a declarat ca Vasile Blaga a obtinut o performanta uriasa, luand trei procente sub 50% in fata unei coalitii PSD-PNL-PC si trusturi de presa si ca ii va incuraja pe liderii democrat-liberali, care ii sunt parteneri.

Intrebat ce le va spune liderilor PD-L, Basescu a raspuns: "O sa-i incurajez, pentru ca ei sunt singurii care au fost alaturi de mine, si la referendumul din mai, si pe toata perioada mandatului. Sunt partenerii mei".

La plecare, presedintele a fost intrebat cum considera rezultatele obtinute de PDL in Bucuresti, el raspunzand: "Foarte bune".

Imediat dupa plecarea lui Traian Basescu, si liderii PD-L au parasit sediul de campanie din Aleea Modrogan 22, ei urmand sa se intalneasca, cel mai probabil, luni dimineata, in cadrul sedintei BPN.

”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Traian Basescu, #Primaria Capitalei, #Vasile Blaga, #demisie, #esec, #rezultate alegeri 2008 , #Traian Basescu