Revista Presei: Sansele lui Blaga scad vazand cu ochii delegatilor

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 07:51
3177 citiri
Revista Presei: Sansele lui Blaga scad vazand cu ochii delegatilor
Foto: Arhiva

Pe fondul avertismentului ca lumea este la un pas mic de o noua criza mondiala, politica damboviteana isi continua cursul in zbuciumul propriu, complet rupta de realitatea externa, prinsa doar in ambitiile care exclud poporul.

Presa centrala dezbate si in editia de marti conflictul dintre Traian Basescu si Vasile Blaga, dar scrie si despre "complicitatea" dintre TVR si Elena Udrea.

Dupa "ofensiva" de duminica declansata de Traian Basescu la adresa lui Vasile Blaga, Adevarul titreaza marti ca secretarul general sugereaza ca si presedintele a fost un caporal. Efectele se si vad potrivit Evenimentului Zilei care anunta ca Boc castiga un meci important in PD-L, iar Puterea dezvaluie ca sansele lui Blaga la sefia PD-L scad vazand cu ochii delegatilor.

Si in toata aceasta agitatie interna, Gandul, prin vocea presedintelui Bancii Mondiale, trage un semnal de alarma: suntem la un pas de criza mondiala.

Adevarul: Blaga sugereaza ca si Basescu a fost un caporal

Dupa ce seful statului i-a transmis, cu suparare mare, lui Vasile Blaga ca PD-L nu poate fi condus de un caporal, ci de un presedinte, secretarul general i-a dat replica. Adevarul scrie ca Vasile Blaga a spus ca partidul trebuie condus ca in perioada 2001-2004, iar daca atunci PD-L a fost condus de un caporal, atunci asa il va conduce si el.

"Eu am spus in permanenta ca partidul trebuie condus ca in perioada 2001-2004. Daca atunci a fost condus de un caporal, atunci asa o sa-l conduc si eu", a spus liderul democrat liberal.

Puterea: Sansele lui Blaga la sefia PD-L scad vazand cu ochii delegatilor

In ciuda faptului ca a fost prompt in reactii pentru a-si mentine sustinatorii, Vasile Blaga pare sa piarda teren. Puterea dezvaluie ca sansele lui scad dupa ce Basescu a intors o decizie a conducerii partidului in favoarea lui Boc.

Biroul Permanent National al PD-L a refuzat luni propunerea taberei lui Vasile Blaga de a mari numarul de delegati de la Congresul din 14 mai, de la 1.409 la 4.000. Desi au aparut saptamana trecuta informatii pe surse ca numarul delegatilor va creste, in urma unui acord verbal stabilit intre Blaga si Boc, in urma discutiei cu Traian Basescu, luni planurile s-au schimbat.

"S-a spus ca nu mai poti schimba regulile jocului dupa ce s-au depus deja motiunile", a explicat secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea.

Evenimentul Zilei: Boc castiga un meci important in PD-L

Decizia de luni de a ramane cu mai putin delegati este in avantajul candidatului Emil Boc. Evenimentul Zilei scrie in editia de marti ca in taberele din PD-L se refac calculele.

Renuntarea la triplarea numarului de delegati la Congres, adica o formula restransa de 1.400 de delegati, inseamna un meci castigat de premierul Emil Boc.

Pe langa argumentul ca regulile jocului nu se mai pot schimba, au fost invocate si motivele financiare, organizationale, dar si faptul ca majoritatea filialelor si-a stabilit deja delegatii.

Surse din partid au declarat ca aceasta stabilire deja a delegatilor il plaseaza in acest moment in pole position pe Emil Boc, care ii are de partea sa pe majoritatea sefilor de organizatii, cei ce au un cuvant greu de spus in selectia participantilor. Drept urmare, Vasile Blaga a mai pierdut o batalie, ramane de vazut daca pierde si razboiul.

Jurnalul National: TVR pupa poalele lui Boc, Udrea si Flutur

Jurnalul National acuza ca, pentru a-i imbunatati capitalul de imagine lui Emil Boc, Elena Udrea si Gheorghe Flutur au "apelat" la TVR.

In cadrul unei vizite de lucru in Bucovina, Udrea, Boc si Flutur au aparut in cadrul unei emisiuni la TVR.

"Televiziunea Romana, umila sluga a Puterii, a bagat in casele romanilor, prin gratia Marinei Almasan, un dezgustator cocteil de kitschuri. Oua gigantice, bundite de dihor, o mizanscena menita a-i pune in valoare pe amfitrionul Gheorghe Flutur si mai ales pe invitatii-surpriza: Elena Udrea si Emil Boc. Propaganda electorala fara perdea a condimentat expozitia de bucate bucovinene. Reteta indigestiei sigure", scriu cei de la Jurnalul National.

Romania Libera: De ce fac parlamentarii facultate

Daca unii se arata interesati de soarta Televiziunii Romane, cei de la Romania Libera incearca sa raspunda la intrebarea: de ce fac parlamentarii facultate?

Deputatii tineri marturisesc ca au luat facultatea ca pe un hobby, drept urmare au urmat universitati considerate mediocre sau foarte slabe, potrivit criteriilor internationale.

Din politicienii tineri care ar trebui sa reprezinte o raza de speranta, 27 dintre ei (65%) au urmat institutii de invatamant autohtone din jumatatea de jos a clasamentului universitatilor, 22 dintre "alesi" (52%) au terminat facultati aflate pe ultimele pozitii ale topului. Acestea sunt, in majoritatea lor, universitati particulare care, in ultimii ani, s-au aflat in mijlocul unor diverse scandaluri sau suspiciuni.

Doar 9 deputati tineri (21%) au urmat universitati clasate in primul sfert al topului. Trebuie mentionat ca 10 deputati nu au putut fi monitorizati deoarece aveau CV-uri incomplete sau studiile urmate erau descrise evaziv.

Gandul - Presedintele Bancii Mondiale: "Suntem la un pas de o criza mondiala"

Preocuparile politicienilor nostri sunt destul de clare si restranse, par prea putin sunt ei interesati ca lumea este la un pas de criza mondiala. Gandul scrie ca presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, a avertizat ca lumea se afla "la un pas de o criza totala", din cauza cresterii pretului la alimente.

Scumpirea alimentelor este principala amenintare pentru tarile sarace, care "risca sa piarda o generatie", a declarat Zoellick.

Nu doar presedintele Bancii Mondiale este preocupat de mersul lucrurilor, ci si seful FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Acesta este ingrijorat in special de rata mare a somajului in randul tinerilor. Seful FMI a reiterat ideea "pierderii" unei generatii.

"In special din cauza ratei ridicate a somajului in randul tinerilor, exista riscul ca acestia sa fie condamnati pe viata, sa se piarda o generatie".

I.U.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Vasile Blaga pierde sanse, #criza mondiala crestere preturi, #scandal TVR Elena Udrea , #Traian Basescu