Vasile Blaga: Nu am tanjit dupa functia de presedinte al Senatului

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 16:30
1828 citiri
Vasile Blaga: Nu am tanjit dupa functia de presedinte al Senatului
Foto: TVR

Vasile Blaga s-a declarat, luni, onorat de propunerea de a ocupa scaunul de presedinte al Senatului, dupa revocarea lui Mircea Geoana, exclus din Partidul Social Democrat saptamana trecuta.

"Sunt onorat de propunerea pe care partidul mi-o face. Nu am tanjit dupa functia asta, dar odata ce o decizie a fost luata in partid, apreciez gestul colegilor mei", a declarat Vasile Blaga, dupa intalnirea senatorilor PDL cu Emil Boc, legata de sustinerea candidatului pentru presedintia Senatului.

Cu toate acestea, Blaga s-a aratat prudent, cand a venit vorba de vot.

"Sa vedem, mergem la vot, nu vindem deocamdata pasarea de pe gard. Majoritatea este fragila in Senat, sper sa nu ajungem in caz de blocaj", a adaugat Vasile Blaga.

Intrebat de jurnalisti daca s-a consultat cu presedintele Traian Basescu, candidatul coalitiei a raspuns evaziv: "Am discutat de mai multe ori cu domnul presedinte", adaugand ca "pe mine ma sustine PDL".

Boc: Pana acum, presedintia Senatului a fost detinuta ilegal

La randul sau, premierul Emil Boc a subliniat ca "din punct de vedere juridic, nu exista nici un impediment de natura constitutionala pentru ca actuala coalitie sa aiba presedintele Senatului. Abia acum intram in normalitate. Pana acum, pozitia de preseidnte al Senatului a fost detinuta ilegal, din punct de vedere politic".

Premierul a confirmat, in plus, faptul ca UDMR urmeaza sa conduca Secretariatul General al Guvernului, dupa demisia Gabrielei Andreescu.

Vasile Blaga, propunerea Coalitiei la presedintia Senatului (Video)

In ce priveste bugetul pe 2012, seful Guvernului a subliniat ca "acesta este unul responsabil si ne fereste de ceea ce poate fi mai rau in 2012. Ungaria majoreaza TVA-ul, situatia pietelor europene nu s-a calmat, multe state au probleme cu finantarea deficitelor. Pe acest fond, Romania vine cu un buget prudent si ne pune la adapost fata de vreme rea".

"Bugetul este facut pe o crestere economica de 2,1 la suta. Chiar daca am avut patru trimestre consecutive de crestere economica, este nevoie de prudenta pentru ca romanii sa nu mai plateasca niciodata pretul iresponsabilitatii politice, cum s-a intamplat in 2008, cand s-au trezit cu pensiile taiate", a adaugat Emil Boc.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Blaga presedinte Senat, #Vasile Blaga Traian Basescu, #presedinte Senat coalitie , #Traian Basescu
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Sa traiasca domnu' Blaga, n-a tanjit si nici n-a vrut,...