Bleotu (PSD) s-a impacat cu colega pe care o facuse "curva", dar nu scapa de femei

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 18:04
3214 citiri
Bleotu (PSD) s-a impacat cu colega pe care o facuse "curva", dar nu scapa de femei

Deputatii Vasile Bleotu de la PSD si Maria Barna de la UNPR au "facut pace" la finalul dezbaterilor in comisii asupra bugetului de stat pe 2012, chiar daca primul o facuse "curva" pe a doua.

Barna a acceptat vineri, la finalul lucrarilor comisiilor de buget-finante pe legea bugetului de stat pe anul 2012, scuzele prezentate de deputatul PSD, Vasile Bleotu, si a "facut pace" cu acesta, arata NewsIn.

Bleotu a luat cuvantul dupa ce a fost adoptat bugetul de stat pe anul 2012. "Vreau sa-mi cer scuze public pentru faptul ca m-am enervat atunci prea mult pe colega mea, pe care de altfel o respect si am fost si foarte buni prieteni cand am fost in acelasi grup. Afirmatia mea, nervoasa atunci, v-am si spus-o pe un principiu, mie mi-a placut filosofia foarte mult, Camus spune ca 'politica este o curva; si in continuare si explica 'nu pot sa-i inteleg pe oamenii care se joaca cu asa-zise interesele lor vitale ascultand minciunile si demagogiile politicienilor'.

Era o dezbatere si foarte furtunoasa atunci, ati avut si dvs imprudenta ca sa ma tachinati, sa nu ma lasati sa sustin. Eu acum va inteleg pentru ca sunteti la primul an cand se dezbate un buget si sunt convins ca in viitor veti avea si dvs mai multa experienta", a spus deputatul PSD.

Interventia lui a fost primita cu aplauze in comisiile reunite de buget-finante.

In replica, Maria Barna a precizat ca accepta scuzele lui Bleotu.

"Da, bine, facem pace. Sper sa le accepte si sotia dvs", a declarat deputatul progresist. Ulterior, in fata presei, Barna a sustinut ca nu e cazul unei analize a Comitetului pentru Combaterea Discriminarii, care ar fi fost sesizat in cazul lui Bleotu, si a mentionat ca apreciaza drept "stins" conflictul cu deputatul PSD.

"Sper sa nu se mai repete, insa consider necesar sa fie adoptate prevederi legale si femeile sa fie incurajate si sustinute sa promoveze in functii de conducere cu putere de decizie", a mai spus deputatul progresist.

Zilele trecute, intre cei doi parlamentari au existat tensiuni. Deputatul PSD Vasile Bleotu a admis ca a numit-o "curva politica" pe Maria Eugenia Barna, sefa Comisiei de Buget a Camerei, explicand ca era nemultumit ca ii obstructiona sustinerea amendamentelor si a subliniat ca s-a referit doar la plecarea ei din PSD, si ca in rest aceasta are toata stima lui.

Episodul conflictual s-a consumat miercuri dupa-amiaza, in contextul in care Barna i-a criticat pe ziaristi pentru ca transmiteau in direct din sala de sedinta deranjandu-i pe parlamentari, sau pentru ca blocau intrarea in sala. Barna le-a cerut cameramanilor sa se mute in alta parte a salii, moment in care Bleotu a inceput sa o critice pentru aceasta masura.

Barna l-a acuzat pe deputatul PSD ca vrea sa fie filmat, iar acesta i-a replicat ca el este mai frumos si mai destept decat ea, deci merita atentia presei. "Esti un simplu membru al acestei comisii. Cand vei fi presedinte, sa ne arati atunci cat de destept esti", a spus Barna. "Oricum sunt mai destept si mai frumos decat tine!", a replicat Bleotu, adaugand: "Esti o nulitate, o curva". "Vasile, te rog frumos sa fii decent", a incheiat discutia Barna.

Joi, Bleotu a fost nevoit sa recunoasca faptul ca a numit-o pe uneperista "curva", dar a sustinut ca a spus de fapt "curva politica".

"O respect, a fost cu mine la partid, la PSD, suntem prieteni, dar dansa tinand parte ca sa spun asa reprezentantilor ministerului a incercat sa ma obstructioneze, sa-mi spuna ca sa-i las in pace, ca nu fac eu explicatii aici, la seminar, la facultate, la nu stiu ce, ori aicea era o problema de repartizare de sume si de echitate intre ministere. Eu m-am enervat asa de tare...E un principiu al lui Camus pe care puteti sa-l vedeti care spune asa: politica este o curva si am zis 'eu nu sunt curva si nu te supara tu spui de mine eu sunt mai inteligent si mai frumos si mai destept decat tine'. Asta a fost discutia, in rest n-am nimic personal cu doamna presedinta si inca o data spun ca o stimez, o respect, dar nu in domeniul acesta, n-are inca expertiza necesara fiind si noua la comisie", a declarat deputatul PSD.

Intrebat daca i-a spus lui Barna "eu nu sunt curva ca tine", el a raspuns: "Da, nu sunt curva ca tine in sensul in care m-am referit la curva politica in sensul ca a trecut de la un partid la altul, asta...restul..nu pot eu sa-mi permit sa-i spun altceva". "Adica trecerea de la un partid la altul, pentru mine asta inseamna, da, pentru ca daca a trecut la alt partid a devenit presedinte al comisiei, in rest, n-am nimic cu dansa, e o femeie respectabila si am toata stima pentru dansa", a completat Vasile Bleotu.

Bleotu spune ca si-a cerut scuze inca de miercuri si a pus din nou iesirea nervoasa pe faptul ca i s-a pus pumnul in gura la discutia despre finantele tarii. Intrebat de o jurnalista daca i se pare un limbaj adecvat pentru un parlamentar, el a replicat:

"Dar dvs considerati ca totul asa e de adecvat sa mi se bage pumnul in gura sa nu explicam? Pe dvs. va intereseaza aceste aspecte, nu va intereseaza cum se repartizeaza banii tarii. Pai daca venim ca sunt bugete austere, ca sunt bugete..., da? Trebuie aceste lucruri sa...Mi-am cerut scuze, mi le-a acceptat, i-am cerut scuze de aseara".

Maria Eugenia Barna nu a vrut sa comenteze episodul. "Va rog, avem asa lucruri importante de discutat, intrebati-ma de deficit, daca sunt multumita de modul cum lucreaza (comisia, n.r.). Va rog sa ma lasati sa nu comentez asa ceva", a spus ea.

Bleotu, parat de femei la Consiliului pentru Combaterea Discriminarii

Organizatia de Femei a PDL l-a reclamat pe Vasile Bleotu la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru jignirea adusa Mariei Barna.

"Organizatia de Femei a Partidului Democrat Liberal va inainta Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii o reclamatie in vederea sanctionarii deputatului PSD Vasile Bleotu pentru declaratiile ofensatoare si discriminatorii la adresa doamnei deputat Maria Barna.

Egalitatea de sanse si combaterea discriminarii sunt principii clar asumate de orice societate democratica, iar incalcarea acestora reclama o sanctionare dura, care sa conduca in cele din urma la disparitia comportamentelor care aduc atingere acestor principii.

OFPDL considera ca nu doar institutiile statului responsabile cu apararea egalitatii de sanse trebuie sa sanctioneze comportamentele inadecvate, ci si restul clasei politice. Atragem atentia femeilor din PSD si PNL ca prin tacerea pe care o pastreaza in legatura cu acest subiect arata ca sunt de acord cu injuriile colegului lor din USL si ca incurajeaza un asemenea comportament", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de OFPDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Bleotu impacare Barna curva, #Bleotu Barna curva, #Bleotu Barna scuze , #stiri Vasile Bleotu