Ministrul Sanatatii si-a dat demisia - Raed Arafat ii ia locul

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 18:23
8682 citiri
Ministrul Sanatatii si-a dat demisia - Raed Arafat ii ia locul

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a demisionat, luni seara, in urma acuzatiilor recente de abuz in serviciu si deturnare de fonduri europene venite din partea Agentiei Nationale de Integritate.

Interimatul Ministerului Sanatatii este asigurat de secretarul de stat Raed Arafat. Vasile Cepoi a solicitat eliberarea sa din functie si apoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al prim-ministrului pe probleme de Sanatate, informeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Cepoi a fost acuzat de Agentia Nationala de Integriate, pe 25 septembrie, de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si infractiuni asimilate celor de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Ministrul Cepoi, acuzat de abuz si deturnare de fonduri - DNA, sesizata de ANI (Video)

"Este un om competent, este o eroare din partea lui Vasile Cepoi, nu exista niciun conflict de interese. A incercat sa nu faca rau familiei, care rezista greu la linsajului mediatic si sa nu faca rau Guvernului. Doctorul Cepoi va castiga in final. Cineva va trebui sa plateasca", a declarat presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaei, pentru Romania Tv.

Ministrul Cepoi ameninta ANI cu instanta

"Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, de catre Vasile Cepoi, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in prezent, ministru al Sanatatii", a transmis ANI.

Vasile Cepoi ar fi comis aceste fapte in perioada 2009-2010, cand detinea functia de director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, implicandu-se de asemenea intr-un proiect cu fonduri europene, aflandu-se astfel intr-un conflict de interese. Fostul ministru si sotia sa au obtinut venituri de 190.000 de lei in urma acestor acte, ANI aratand ca faptele sunt de natura penala.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) fiind sesizate in acest caz.

Ponta il sustine pe Cepoi: N-am inteles foarte clar despre ce este vorba

Prim-ministrul Victor Ponta declarase, marti, ca il sustine pe Vasile Cepoi, dar ca, daca acesta va fi gasit vinovat, va trebui sa demisioneze si sa nu mai ocupe o functie publica timp de trei ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Vasile Cepoi demisie, #Vasile Cepoi ANI, #Cepoi DNA abuz serviciu, #Cepoi acuzatii ANI, #Cepoi demisie Ministerul Sanatatii, #Raed Arafat interimar Ministerul Sanatatii , #demisie