Astarastoae despre acuzatiile aduse lui Cepoi: Incepe campania electorala

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 15:23
1515 citiri
Astarastoae despre acuzatiile aduse lui Cepoi: Incepe campania electorala
Foto: Epoch Times Romania

Presedintele CMR, Vasile Astarastoae, a declarat, marti, facand referire la acuzatiile aduse de ANI ministrului Sanatatii, ca "incepem campania electorala, se trage din toate directiile si cum se poate", dar ca Vasile Cepoi are sustinerea lumii medicale.

"In comunicatul ANI se spune ca ar exista indicii. Pai nu murdaresti numele unui om ca exista indicii pentru o 'posibila'. Verifici indiciile, sesizezi organele competente si iesi pe urma, in momentul in care ai date. Din punctul meu de vedere, eu il sustin in continuare pe doctorul Vasile Cepoi si lumea medicala il sustine. Se poate sa fie si legea ca deranjeaza pe unii, poate sa fie si alte aspecte. Ceea ce pot sa constat este ca nu trebuie sa ne mai miram ca Romania nu poate sa atraga fonduri europene. Noi am blocat, ONG-urile mor si multe intreprinderi mor, dar prin scandalurile pe care le declanseaza institutiile de forta ale statului roman care e de o democratie formala, nimeni nu mai are curajul sa acceseze aceste fonduri", a spus Astarastoae.

ANI spune ca a identificat indicii privind posibila savarsire de catre Vasile Cepoi, ca fost Director al DSP Iasi, in prezent, Ministru al Sanatatii, a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor contra intereselor financiare ale CE, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie.

Ministrul Cepoi, acuzat de abuz si deturnare de fonduri - DNA, sesizata de ANI

In calitate de Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi a angajat institutia ca partener intr-un program cu bani UE, unde era manager, iar sotia sa angajat, ambii obtinand din fonduri europene aproximativ 42.440 euro, sustine ANI.

Vasile Cepoi a detinut, in cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi, functiile de Director executiv (in perioada 27.03 - 25.05.2009) si Director coordonator (26.05.2009 - 16.08.2010). Incepand cu 08.09.2010, lui Cepoi i-au fost delegate atributiile si responsabilitatile specifice functiei publice de conducere vacante de Director executiv. Ulterior, la 04.11.2010, acesta a fost numit in functia publica de conducere de Director executiv al Directiei de Sanatate Publica Iasi, in urma unui concurs. Acesta a detinut aceasta functie pana la data numirii in functia de Ministru al Sanatatii.

In calitate de Director al Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in Proiectul "Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania", derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), sustine ANI. Ulterior, Vasile, impreuna cu sotia sa, au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala de la beneficiarul Fundatia AMFITEATRU si de la partenerii: Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, respectiv S.C. Info Educatia S.R.L.

In cadrul Proiectului "Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania" - dezvoltat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Vasile Cepoi a detinut urmatoarele calitati:

- Manager de proiect (numit in functie la data de 01.09.2010 si inlocuit din functie la 26.10.2010);

- Director de proiect pentru activitatile editoriale si de cercetare (in perioada 01.12.2010 - 05.12.2011);

- Trainer audit calitate (in perioada 01.05.2011 - 31.08.2011 si 01.10.2011 - 31.03.2012).

Beneficiul patrimonial obtinut de Cepoi, impreuna cu sotia sa, in cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aprox. 42.440 euro).

Avand in vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila savarsire de catre Vasile Cepoi, in prezent, Ministrul Sanatatii, a infractiunii de conflict de interese, a infractiunilor impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie.

Evaluarile ANI au demarat la data de 27.04.2011, Cepoi a fost informat, la data de 12.05.2011, respectiv, data de 09.08.2012, despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza. La data de 03.09.2012, VASILE CEPOI, insotit de aparatorul ales, s-a prezentat la sediul Agentiei Nationale de Integritate, ocazie cu care a luat cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare. Totodata, acesta a depus la dosar un punct de vedere.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Cepoi acuzatii ANI ministru, #Cepoi ministru abuz serviciu, #Cepoi ministru deturnare fonduri , #ministrul Sanatatii