Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vasile Dancu: Iliescu este tratat ca sfintele moaste

Sambata, 06 Februarie 2010, ora 16:03
5350 citiri
Vasile Dancu: Iliescu este tratat ca sfintele moaste

Fostul vicepresedinte social-democrat, Vasile Dancu, liderul grupului de la Cluj, spune ca a ramas cu un gust amar dupa Consiliul National al PSD, unde colegii sai l-au aplaudat fals, dar frenetic, pe Ion Iliescu, privit ca "sfintele moaste" ale unui partid in care nu s-a schimbat nimic.

Liderul grupului PSD Cluj crede ca partidul continua sa fie perceput de colegii sai ca "un vehicul care te duce pana la o functie", iar presedintele sau onorific, Ion Iliescu, ramane "mosu" dependent de "adrenalina puterii", se arata intr-un articol publicat de Vasile Dancu, vineri, pe blogul personal, sub titlul Politician, adjectiv.

"PSD este bun pentru ca sa fie subiect de discursuri, insa nu are drept de existenta intre preocuparile pesedistului de la varful piramidei. Poate sa fie un vehicul care te duce pana la o functie, sau OZN ul acela despre care vorbeste insufletit Ion Iliescu, o data la patru ani, insa este greu de perceput ca subiect al existentei noastre, viu ca un prieten caruia ii esti dator, sau prezent ca un patron care ti-a dat o misiune si un salar pentru ca trebuie sa faceti ceva pentru ceilalti", scrie Vasile Dancu, "cu infinita tristete despre lipsa de importanta sociala a unui eveniment politic", Consiliul National PSD.

Consiliul National al PSD - Urmareste minut cu minut

Facand o scurta trecere in revista a principalilor vorbitori, idei si vorbe schimbate in timpul Consiliului de joia trecuta, Dancu le da dreptate celor care spun ca Ion Iliescu a avut un discurs bun.

"Da, batranul a spus aceleasi lucruri care le-am auzit in ultimii 10 ani, cand a ridicat de fiecare data in picioare Consiliul National. (...) Dupa acesta indignare simbolica, lumea se ridica in picioare si aplauda si totul revine la normal. Oamenii din sala s-au obisnuit, isi trag cu ochiul, il lauda pe mosu pentru vitalitate, unii clevetesc, se bucura ca mai au acest apostol printre ei. Sunt fericiti, in schimb, pentru ca stiu ca nu vor fi pusi niciodata, de catre nimeni, sa faca ceea ce a zis Iliescu", scrie Dancu.

Dancu spune ca Mitrea e singurul care a spus adevarul la Consiliul PSD

Liderul grupului PSD de la Cluj sustine ca Iliescu ramane un simbol al social-democratilor, o resursa inepuizabila, acceptata ca atare, dar si un sef care vrea doar "adrenalina puterii".

"E adevarat, Iliescu este privit cu cinism ca o resursa, este tratat nu ca o relicva, imi cer scuze, ci ca si sfintele moaste. Oamenii se bucura cind aud melodia lui Iliescu, este un semn ca nu s-a schimbat nimic, ca mediul este previzibil. Daca l-ar respecta cu adevarat pe Iliescu, de ce nu incearca sa participe la o reforma veritabila care sa transforme PSD intr-un partid de stanga modern. Oare nu asta vrea Domnu Iliescu? Sa simta ei, adulatorii, cel mai bine ce vrea sefu, adica nimic, doar adrenalina puterii?", continua Vasile Dancu.

Care sunt mizele Consiliului National al PSD?

Fostul vicepresedinte al PSD ii da dreptate lui Cristian Tudor Popescu, admitand ca, indiferent cineva va castiga presedintia, partidul va avea oricum de pierdut.

"Pesedismul nu mai este la putere nici macar in PSD, iar sanse sa vina la putere sunt foarte putine. Are dreptate Cristian Tudor Popescu, nu stim cine va castiga la viitorul Congres dar, sigur, PSD va pierde. Va pierde pentru ca este subiect colectiv".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vasile Dancu Consiliu PSD, #Congres PSD alegeri presedinte, #candidati Congres PSD , #Ion Iliescu