Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum a acceptat Dancu sa devina vicepremier: Nu sunt propunerea PSD

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 22:14
9087 citiri
Cum a acceptat Dancu sa devina vicepremier: Nu sunt propunerea PSD
Foto: Guvernul Romaniei

Vicepremierul Vasile Dancu a negat, luni, ca ar fi fost propunerea PSD pentru functia de ministru si de vicepremier.

"Nu sunt propunerea PSD. (...) Poate ca in calculul strategic, in general, sa fi contat si chestiunea asta.

In niciun caz noi n-am vorbit de politica. (...) PSD a avut in acel moment o propunere, o propunere rezonabila dupa parerea mea, pentru premier, dl Liviu Voinea, dupa un model care era vehiculat in acel moment. Faptul ca in comisie am reusit sa conving pe toata lumea, inclusiv pe parlamentarii din PNL, faptul ca am reusit sa gasesc o formula de comunicare si un proiect care sa-i convinga, mie imi da sperante pentru viitor, pentru o noua etapa din politica romaneasca", a explicat Vasile Dancu, la Realitatea TV.

Dancu a cerut amanarea Orei ministrului din Parlament

Dancu a explicat ca il stie de mai multa vreme pe Dacian Ciolos, care i-a propus sa faca parte din Guvern.

"Am vorbit cu domnul Ciolos de mai multe ori inainte, ne cunoastem de mai multa vreme, am discutat foarte mult despre agricultura, despre cercetarea pentru asta, am discutat despre faptul ca avea in aceasta iarna o reuniune a Consiliului Europei in care se discuta despre planificarea agricola pe noua reforma agrara, pe care dansul a facut-o pentru Romania, si ma intreba de studii, i-am dat studii. Printre altele, se vorbea atunci de faptul ca as putea sa fiu ministru si a incercat sa ma incurajeze, fara sa stim nimic. (...) I-am explicat motivele profesionale pentru care nu vreau", a declarat Dancu.

Acesta a mai aratat ca nu si-ar fi dorit sa fie invitat in noul Cabinet, unde ocupa functia de vicepremier si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru ca avea de lucru la mai multe proiecte.

Dancu a mai aratat ca salarizarea unitara va fi implementata odata cu urmatorul buget. "Salarizarea unitara va veni de la urmatorul buget. Nu cred ca vom putea sa facem acest lucru din acest buget, pentru ca in mod normal lucrurile sunt hotarate si vom incepe de la orice hotarare va fi valabila de la anul. Dar sa speram ca vom reusi sa reechilibram ceea ce inseamna functia publica si mai ales modul in care este retribuita functia publica", a anuntat Dancu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Dancu Guvern propunere PSD, #Dancu lege salarizare unitara , #ministrul Dezvoltarii Regionale
Comentarii