Dancu dezminte ca ar vrea sa-i ia locul lui Ciolos: Nu am niciun proiect de prim-ministru

Vineri, 14 Octombrie 2016, ora 20:50
4394 citiri
Dancu dezminte ca ar vrea sa-i ia locul lui Ciolos: Nu am niciun proiect de prim-ministru
Foto: Arhiva Ziare.com

Vicepremierul Vasile Dancu revine cu precizari, dupa ce in mass-media a fost lansata speculatia ca si-ar dori sa fie premier, dupa alegerile din 11 decembrie, explicand ca a fost gresit inteles.

"E o interpretare a ziaristilor... Nu am niciun proiect de prim-ministru", a raspuns Vasile Dancu, la solicitarea Ziare.com.

Informatia a aparut intr-un articol publicat de Bloomberg si a fost preluata de presa din Romania, chiar daca in material Vasile Dancu nu spune nimic despre functia de premier.

"Campania electorala din Romania intra in linie dreapta, vicepremierul Vasile Dancu fiind primul potential candidat la sefia viitorului guvern (...) Dancu si-a aratat disponibilitatea de a deveni premier intr-un interviu acordat joi, la Bucuresti, spunand ca este deschis sa discute despre aceasta pozitie daca se poate baza pe o majoritate in Parlament si pe suportul presedintelui Klaus Iohannis", se arata in debutul articolului citat, semnat de Andra Timu, Hellmuth Tromm si Irina Vilcu.

Informatia a fost preluata intocmai pe site-ul economica.net, iar ulterior de Antena3 si de alte publicatii online.

Declaratiile la care fac referire autorii nu apar insa in articol, iar vicepremierul a dezmintit ulterior pentru Ziare.com ca ar avea de gand sa conduca urmatorul guvern.

"Exista posibilitatea sa accept sa raman in Guvern, dar nu fara conditii. Ar trebui sa existe o forta politica puternica in spatele unui guvern care isi ia angajamentul pentru schimbare rapida in Romania. O oferta de reconstructie cu un program de dezvoltare nationala la baza", a fost declaratia lui Vasile Dancu din presa straina interpretata ca un anunt ca s-ar dori sa devina premier.

Vestea reprezinta totusi o noutate, o schimbare de pozitie, dupa ce in luna decembrie a anului trecut Dancu declara intr-un interviu acordat Ziare.com, ca, dupa ce i se va incheia mandatul in Guvernul Ciolos, are proiecte personale fara nicio legatura cu politica.

Pana in acest moment, nimeni nu si-a anuntat oficial intentia de a ocupa functia de premier al Romaniei, insa actualul prim-ministru Dacian Ciolos a lasat o portita deschisa.

Ciolos a reiterat, joi seara, decizia de a nu candida la alegerile parlamentare, dar a anuntat ca in perioada urmatoare va lansa impreuna cu mai multi membri ai echipei sale o "platforma" de principii, valori si proiecte pentru dezvoltarea Romaniei, pe care o va propune spre dezbatere partidelor aflate in campanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Dancu premier Bloomberg, #Dancu interviu Bloomberg , #ministrul Dezvoltarii Regionale